Пиво з крана

17.05.2016

Що б ви зробили, якби дізналися, що просто під вашим будинком може з’явитися трубопровід, яким без перебою день і ніч тектиме свіже духмяне прохолодне пиво? Гадаємо, не один шанувальник цього напою доклав би всіх зусиль (і навіть — коштів), щоб ця мрія стала реальністю, сподіваючись на певні преференції в користуванні цією трубою.

От і жителі бельгійського міста Брюгге, відомого своїм пивом ще із середніх віків, із неабияким ентузіазмом сприйняли ідею будівництва «пивопроводу», довжиною 3 кілометри, який качатиме пиво з пивоварні Де хальва Маан, що в центрі Брюгге, на завод із розливу напою, розташований за межами міста. «Багато людей пропонували нам прокласти трубопровід біля їхнього будинку, — цитують бельгійські газети слова Ксав’єра Ваннесте, чия сім’я управляє пивоварнею вже 160 років. — Вони просили тільки про одне: вивести кран із пивом до них у квартиру».

Утім брюггенських пиволюбів чекало жорстоке розчарування: пивопровід, який планується ввести в експлуатацію до кінця літа, будується лише для того, щоб спростити процес транспортування напою з пивоварні на завод із його розливу. Тож свіже духмяне прохолодне пиво пролітатиме повз їхні будинки і крани зі швидкістю 4 000 літрів на годину. А брюггенцям лишається хіба що облизуватися і бігати за напоєм, як і раніше, до найближчого супермаркету.