ХРОНІКА

17.05.2016

Спортивна гімнастика

Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України, на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики, якій відбувся в болгарському місті Варна, українські спортсмени п’ять разів підіймалися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Олег Верняєв показав найкращий результат на брусах, коні та у вільних вправах. Ігор Радівілов не мав собі рівних в опорному стрибку та на кільцях, де «срібло» дісталося Верняєву.

Фехтування

Черговою перемогою української шаблістки Ольги Харлан завершився етап Кубка світу з фехтування, що проходив у китайському місті Фошан. На шляху до тріумфу титулована спортсменка — в півфіналі— здолала дворазову олімпійську чемпіонку зі США — Маріель Загуніс (15:13), а в головному поєдинку перемогла іншу володарку олімпійського «золота» — кореянку Кім Чжи Єн (15:11). Водночас у командних змаганнях пробитися на п’єдестал українським шаблісткам не вдалося. Синьо-жовтий квартет, у складі Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Олени Вороніної, припинив боротьбу за медалі у чвертьфіналі, коли несподівано поступився польським фехтувальницям.

«Формула-1»

Скориставшись, без перебільшення, царським подарунком беззаперечних фаворитів чемпіонату світу — пілотів «Мерседеса» Ніко Росберга та Льюїса Хемілтона, котрі після аварії на першому колі Гран-прі Іспанії вибули з перегонів, 19-річний голландець Макс Ферстаппен перемогою відзначив свій дебют у «Ред буллі».

Після Гран-прі Росії незадоволене виступами Даніїла Квята керівництво «биків» вирішило здійснити внутрішню ротацію, посадивши за кермо головного боліда замість росіянина юного Ферстаппена, котрий початок сезону провів у «кокпіті» дочірньої команди «Ред булла» — «Торро россо».

Коли 19-річний пілот першим перетнув фінішну лінії на автодромі «Каталунія», шеф «биків» Крістіан Хорнер у радіоефірі не втомлювався повторювати: «Неймовірний дебют, Макс. Неймовірний дебют». І справді, вигравши минулої неділі іспанський етап «Ф-1», 19-річний Ферстаппен став наймолодшим переможцем Гран-прі в історії «королівських перегонів». Автором попереднього рекорду був Себастьян Феттель, котрий свій перший тріумф відсвяткував, коли йому був 21 рік.

Щодо загального заліку, то тут, як і раніше, з величезною перевагою лідирує Росберг. А от на другому місці Хемілтона потіснив Кімі Райконнен iз «Феррарі», котрий Гран-прі Іспанії завершив слідом за сенсаційним Максом.