За Кубань заплатите!

11.05.2016

Схоже, для Росії, яка й так за площею є найбільшою країною у світі, питання території — одне з найболючіших і найпринциповіших. Саме тому скандал із картою України, продемонстрованою на «Євробаченні», став для багатьох як червоне для бика.

Нагадаємо, що днями організатори конкурсу випустили промо-ролик із фрагментами пісень усіх учасників конкурсу, кожен з яких супроводжувався контурами карти держави, розфарбованої в кольори прапора. Але коли з’явився фрагмент пісні Джамали, усіх чекала несподіванка: «українськими» виявилися не лише анексований Крим, а й Кубань.

Пізніше організатори «Євробачення» вибачилися за помилку. Однак це вибачення не вдовольнило краснодарських комуністів, які заявили, що дані дії є добре спланованою провокацією проти Росії. А партія «Комуністи Росії» оголосила про намір звернутися в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) з вимогою відшкодування моральних збитків жителям Краснодарського краю, яких могла образити спроба хай і формально, але приєднати їх до України. За словами представника партії, компенсацією за цю образу має бути не менше як по 1000 євро для кожного жителя Краснодарського краю.

Навряд чи подібний позов має хоч мізерні шанси на успіх. Але для піару всі засоби годяться.