«Інтернаціонал» Волкова стартував

08.10.2004
«Інтернаціонал» Волкова стартував

Найрезультативніший гравець першого матчу «беків» — росіянин Сергій Чикалкін. (Фото з сайту БК «Київ».)

      У цьому сезоні українська чоловіча суперліга складається з 13 команд, тож календар чемпіонату за визначенням є «поламаним». З огляду на це віце-чемпіон країни — БК «Київ» — стартував аж через п’ять днів після початку першості. У переповненому спорткомплексі «Меридіан» київська публіка нарешті побачила в дії «дорогоцінні» придбання «беків» у міжсезоння. Подивитися справді було на що: грецький центровий Яніс Яннуліс — чемпіон Євроліги УЛЄБ-2002, українець Микола Хряпа й американський захисник Ламар Грір — переможці Євроліги ФІБА-2004, аргентинський форвард Марчело Нікола, зірка молодіжної збірної України Олексій Печеров. Крім того, прийшов до команди чорношкірий хорват Маркус Норріс — кращий гравець оборонного плану минулого чемпіонату ізраїльської ліги; залишилися «жовто-зеленими» росіянин Сергій Чикалкін та латиш Едмундс Валейко. Після перемоги на турнірі в Польщі першим офіційним «вітчизняним» тестом для «інтернаціоналу», зібраного в клубі Олександра Волкова, стала зустріч із рівненським «Пульсаром».

      Знадобився деякий час, поки «збірна» під керівництвом італійського тренера Ренато Паскуале знайшла свою гру і налагодила командну взаємодію. Першу чверть господарі несподівано програли з різницею у 8 очок, причому на початку зустрічі рівненці взагалі приголомшили «беків», кількома влучними «трюльниками» відірвавшись аж на 11 пунктів. Але незабаром зірки європейського баскетболу підтвердили свій клас. У двох наступних 10-хвилинках «Київ» дозволив набрати гостям лише 20 очок, поклавши в гостьовий кошик 52. В останній чверті підопічні Паскуале знову дозволили собі розслабитися — 17:22 на користь «Пульсара», але загалом — «плюс 19» для «Києва». Найрезультативнішими у складі господарів стали Чикалкін (17 очок + 5 підборів), Нікола (15+6), Грір (14+4), Яннуліс (12+12), Норріс (10+5), Хряпа (8+5); у команді Сергія Шемосюка відзначилися Дубнюк (15+8) і Ковалевський (15+5). Видно, що БК «Київ» українці перебувають на других ролях, але з поставленими клубом високими цілями — чемпіонство в Україні і вдалий виступ у Євролізі ФІБА — можна впоратися лише з допомогою високого рівня іноземців.

      Підсилив свої ряди і чинний чемпіон країни — маріупольський «Азовмаш», не збираються здавати позиції «Хімік» з Південного й одесити. Тож сподіватимемось, що 14-й чемпіонат стане ще цікавішим від попередніх. Поки що по 2 перемоги у 2 матчах мають «Хімік», «Одеса», «Миколаїв» і «Київський будівельник».

 

ТАБЛО

Результати позавчорашніх матчів

чемпіонату України:

БК «Київ» — «Пульсар» (Рівне) — 89:70

«Дніпро» — «Будівельник» — 56:68

ВОЗКО — «Хімік» — 69:89

МБК «Миколаїв» — «Сумихімпром» — 91:85

МБК «Одеса» — «Львівська політехніка» — 96:69