Песики не винні

20.04.2016
Песики не винні

Ембер Герд.

У чужий монастир, як відомо, зі своїм статутом не ходять. Як і на чужий континент – зі своїми улюбленцями. Останнього не врахував голлівудський красень Джонні Депп, який у травні минулого року опинився в центрі скандалу, перебуваючи в Австралії на зйомках чергової серії фільму «Пірати Карибського моря. Мерці казок не розповідають».

Точніше, не стільки він, скільки його дружина, теж акторка Ембер Герд, яка прилетіла до Джонні чартерним рейсом, прихопивши із собою двох йоркширських тер’єрів, Пістоля і Бу, не задекларувавши їх. А в Австралії, де збереглося багато унікальних видів тварин, існують дуже жорсткі закони, покликані убезпечити фауну від епідемій, викликаних невідомими вірусами. Тому всі чотирилапі та пернаті «прибульці» з інших континентів мають пройти 50-денний карантин, перш ніж потрапити на континент.

Можливо, «контрабанда» зіркових песиків і лишилася б непоміченою, якби Ембер не повела їх до собачої перукарні, а після цього не похвалилася фото в соцмережах. На фото зреагував міністр сільського господарства Австралії, який наказав негайно депортувати тварин, погрожуючи в іншому випадку їх приспати. На знак протесту Джонні Депп перервав на кілька днів зйомки і повернувся зі своїми улюбленцями до Америки.

Судове розслідування тривало майже рік. Ембер Герд звинуватили у тому, що надала австралійській владі фальшивий імміграційний документ, за що їй загрожувало до 10-років ув’язнення. Втім судді виявилися більш поблажливими і присудили зірковому подружжю 770 доларів штрафу і… місяць зразкової поведінки.

Також міністерство сільського господарства розмістило на своєму сайті ролик, де Джонні та Ембер каються у зробленому і закликають берегти природу Австралії. Щоправда, вираз облич у них був при цьому такий, що шанувальники одразу назвали це найгіршою роллю Деппа. Що ж, каятися – це тобі не мерців трощити.