Із вулиці — в пекарню

19.04.2016

«Зроби добро, і Бог тобі віддячить», каже народна мудрість. Навряд чи думав 37-річний французький безхатченко Жером Окан, викликаючи службу порятунку до крамниці місцевого пекаря Мішеля Фламана, як круто може цей дзвінок змінити його життя. Раніше він часто полюбляв просиджувати перед вітриною крамниці, тим більше що ставилися до нього тут прихильно, нерідко безкоштовно пригощаючи круасаном із кавою. Тож, побачивши за склом господаря, що ледь пересувався приміщенням, Жером запідозрив неладне і забив на сполох.

Як з’ясувалося, вночі в пекарні зіпсувалася піч і господар ледь не загинув від отруєння чадним газом. На щастя, допомога прибула вчасно, хоча мсьє Фламану й довелося майже два тижні відлежати в лікарні. Повернувшись, він вирішив віддячити своєму рятівникові і запросив його на роботу.

На диво, Жером Окан виявився дуже вправним пекарем, тож Мішель Фламан побачив у цьому знак долі. Він давно вже хотів залишити бізнес і піти на відпочинок, але жодна з трьох його доньок інтересу до справи не проявила. Не довго думаючи, він запропонував колишньому безхатченку купити пекарню за символічну ціну — 1 євро. На що той відповів згодою. Очевидно, Бог на небесах у цей момент задоволено усміхався.