В одні ворота

19.04.2016
В одні ворота

Після кількох років перерви Катерина Бондаренко знову успішно захищає кольори української збірної в Кубку федерації.

Після кількарічної перерви українські тенісистки знову повертаються в еліту світового тенісу. Розгромивши в домашньому поєдинку збірну Аргентини, «синьо-жовті» в новому розіграші Кубка федерації гратимуть в ІІ Світовій групі. Попри те, що «стиковий» поєдинок проти південноамериканських тенісисток більше був схожим на прогулянку, ніж на відповідальний двобій, назвати легким повернення нашої команди до когорти найсильніших збірних планети аж ніяк не можна. Адже для того, аби вистрибнути з в’язкого «болота» Першої Євро-Африканської зони, нашим дівчатам знадобилося три роки.

У 2013 році, в аналогічному «плей-оф» ІІ Світової групи, українські тенісистки в рідних стінах поступилися збірній Канади й випали з елітного дивізіону. Цікаво, що тоді, спеціально для «гостинного» прийому суперниць iз Північної Америки, в столичному спорткомплексі «Меридіан» «розбили» начебто незручний для візаві ґрунтовий корт, однак лідерам нашої команди — Еліні Світоліній та Лесі Цуренко — ті тенісні хитрощі не допомогли. Грати ж проти шанувальниць ґрунтового покриття з Аргентини вирішили на «харді», хоча, думається, не було б проблем у наших дівчат iз «біло-блакитними» й на іншому настилі. Занадто великою є ігрова перевага «синьо-жовтих» над аргентинками.

Власне, в таборі української команди були настільки впевнені в перемозі, що вирішили не викликати на цю зустріч першу ракетку країни Еліну Світоліну. Замість неї на трибунах тенісного клубу «Кампа», що в Бучі, на Київщині, активно «відпрацьовував» її фінансовий покровитель Юрій Сапронов, граючи роль головного фаната-заводія. Водночас першу скрипку на тенісному корті грали Катерина Бондаренко та Леся Цуренко, котрі, не дозволивши суперницям в «одиночці» виграти жодної партії, достроково вивели нашу команду в ІІ Світову групу Кубка федерації.

Варто наголосити, що перший номер аргентинської збірної — це 245-та ракетка планети Марія Ірігоєн. Натомість обидва лідери нашої команди — представниці «топ-100». Не дивно, що жодних проблем з командою Аргентини у наших дівчат не виникло.

ТАБЛО

Кубок Федерації. «Плей-оф» ІІ Світової групи. Україна — Аргентина — 4:0 (К. Бондаренко — Ірігоєн — 6:1, 6:1. Цуренко — Подороска — 6:1, 6:4. Цуренко — Ірігоєн — 6:0, 6:3. Бондаренко/Савчук — Карлі/Перес — 6:1, 6:3).