Тиран мимоволі

13.04.2016
Тиран мимоволі

Гарісон Форд.

Знаєте приказку про те, як без мене мене одружили? Жарти жартами, а шанувальники відомого голлівудського актора Гарісона Форда неабияк сполошилися, коли побачили прізвище зірки «Зоряних воєн» та «Індіани Джонса» в поліцейській базі даних штату Каліфорнія у графі «домашнє насильство». Кого-кого, а добропорядного Хана Соло, який до того жодного разу не фігурував ні в поліцейській хроніці, ні в скандалах, важко було запідозрити в схильності до неджентльменських учинків. Світські пліткарі ламали голови, що ж могло спровокувати напад гніву актора, щоб він наважився підняти руку на жінку?

З’ясувалося, що улюблений кіноактор тут ні до чого. Базу даних напередодні як тренажер використовував один із молодих співробітників поліції, якого вчили, як правильно треба заповнювати документи. Офіцер мав внести в базу вигадані дані про злочини, а по завершенні навчання видалити їх. Однак той вирішив пожартувати і вписав у відповідну графу прізвище конкретної людини. А після завершення стажування закрив комп’ютер і пішов додому.

Доки помилка виявилася, поліцейські вже встигли виписати ордер на арешт Гарісона Форда. До затримання, щоправда, справа не дійшла. Тепер поліція перевіряє й інші бази даних на предмет наявності і там подібних «жартів». А для забудькуватого офіцера його кар’єра в поліції, схоже, закінчилася.