Прогнозований сценарій

13.04.2016
Прогнозований сценарій

На шляху до півфіналу ЧУ баскетболісти «Кривбасу» не помітили одеських візаві. (з сайта ФБУ.)

Не тільки в українському чоловічому баскетболі, але й у досить великій кількості інших ігрових турнірів проведення першого раунду «плей-оф», зазвичай, нагадує гру в одні ворота. Як і прогнозувалося, в усіх чотирьох чвертьфінальних парах чемпіонату країни переможцями вийшли колективи з вищим рейтинговим номером. Елементи змагальної інтриги можна було побачити хіба що в протистоянні четвертої та п’ятої команди «регулярки» — «Черкаських мавп» та «Миколаєва». Кожен з опонентів здобував вікторії на своєму майданчику, але через «куценький» формат чвертьфінальної серії, розрахованої на дві перемоги однієї з команд, рівень напруги так і не досяг максимального рівня.

Що вже говорити про протистояння першої та восьмої команди регулярного чемпіонату. У той час, коли решта колективів уже проводили свої перші поєдинки «плей-оф», южненський «Хімік» іще «закривав» прогалини «регулярки». Утім додаткове навантаження аж ніяк не завадило чинному чемпіонові країни в максимально короткий термін «розібратися» з останнім за рейтингом учасником «матчів на виліт». Можливо, обидві перемоги «Хіміка» над «Волиньбаскетом» у «плей-оф» вийшли не такими яскравими й розгромними, як під час регулярного сезону, проте й 30-очкової переваги, здається, цілком достатньо для підтвердження статусу фаворита.

Натомість баскетболісти «Кривбасу», які на другому місці завершили перший етап чемпіонату, свого конкурента по чвертьфіналу вирішило не жаліти. Якщо перше, гостьове, побачення криворіжан з одеським клубом БІПА завершилося відносно невеликою перевагою сіяного суперника, то на своєму паркеті представники Дніпропетровщини відверто познущалися над сьомим колективом «регулярки» — 106:54.

Не менш переконливу гру на шляху до півфіналу продемонструвало й київське «Динамо», котре не залишило жодних шансів на продовження боротьби за трофей «Запоріжжю». Артур Дроздов, Олександр Липовий, Михайло Анісімов — досвідчені виконавці столичного клубу прогнозовано зіграли ключову роль в перемозі над скромним опонентом. Цікаво, чи дозволить їм розбігтися «Кривбас»?

За підсумками «регулярки» вище в турнірній таблиці опинилися баскетболісти з Кривого Року й, познущавшись над одеситами, вони чітко показали свої амбіції. Утім, думається, досвідчених лідерів «Динамо» навряд чи можна злякати подібними рухами. Підтверджувати свою перевагу криворіжанам доведеться в очному двобої з динамівцями, й ніяк інакше.

Щодо протистояння «Хіміка» та «Черкаських мавп», то в своєму останньому матчі регулярного сезону баскетболісти з берегів Дніпра вдома поступилися южненцям. Навряд чи за такий короткий період у грі черкащан стануться якість метаморфози.

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. «Плей-оф». Перший раунд. «Черкаські мавпи» — «Миколаїв» — 68:64, 52:68, 73:66. «Волиньбаскет» — «Хімік» — 68:83, 53:85. «Запоріжжя» — «Динамо» — 52:80, 63:84. БІПА — «Кривбас» — 67:79, 54:106.

У півфіналах гратимуть: «Хімік» — «Черкаські мавпи», «Кривбас» — «Динамо».