Моя механічна Скарлет

06.04.2016
Моя механічна Скарлет

Скарлет Йохансон.

Якщо ти потайки закоханий у зірку, але шанси не те що на взаємність, але навіть на випадкову зустріч мізерні, єдиний вихід — створити її механічну копію. Принаймні так вирішив графічний дизайнер із Гонконгу Ріккі Ма, який у себе на балконі змайстрував механічну копію голлівудської зірки Скарлет Йохансон.

На цю затію в нього пішло півтора року та 50 тисяч доларів. Практично всі деталі каркасу робота були надруковані на 3D-принтері. На каркас винахідник натягнув шкіру, всередині обладнав електроніку. Робот уміє рухати руками та ногами, повертати голову, змінювати вираз обличчя, а також відповідати на найпростіші запитання. Якщо ж механічній Скарлет сказати, що вона красуня, робот усміхається і каже: «Дякую».

Конструктор зізнався, що роботи захоплювали його з дитинства і він завжди мріяв мати власного. Для здійснення мрії йому довелося значно розширити свої знання в галузі електроніки та робототехніки. Про те, чому він обрав об’єктом наслідування саме Скарлет, Ріккі скромно замовчує, а своє творіння він назвав Mark 1.

Після вдалого експерименту чоловік має намір продовжити роботу в цьому напрямку. Щоб окупити затрати, він планує продати «механічну Скарлет». Правда, з оригіналом розлучатися він відмовляється, але обіцяє інвесторам створити його точну копію. Також Ріккі планує поділитися своїм досвідом із колегами та послідовниками, взявшись за написання книги.

Як на появу двійника відреагувала сама Скарлет Йохансон, наразі не відомо. Втім не важко здогадатися, що цю новину їй повідомили одній із перших.