Уроки «помаранчевого марафону»

25.03.2016
Уроки «помаранчевого марафону»

Французький «Шалон» зупинив «Хімік» на шляху до «топ-4» Кубка Європи ФІБА. (з сайта khimik.com.ua.)

Той факт, що на шляху до вісімки найкращих команд Кубка Європи ФІБА чемпіону України — южненському «Хіміку» — неабияк посміхнулася вдача, ніхто заперечувати не стане. Рідко коли по ходу сезону, в прямому сенсі слова, розвалюється команда. Утім із румунською «Енергією» сталося саме так. У проміжку між першим та другим поєдинком 1/8 фіналу склад опонентів южненського клубу залишила низка ключових виконавців на чолі з очільником команди. Як результат, після поразки «Хіміку» вдалося виграти два матчі поспіль й пробитися до 1/4 фіналу Кубка Європи ФІБА.

Чвертьфінальна історія вихованців Олега Юшкіна також розпочалася невдало. У Франції «хіміки» програли «Еллан Шалону» більше 20 пунктів. «Суперник дуже сильний. Єдиний шлях, яким можна прийти до перемоги, — це максимальна зосередженість на виконанні завдань у захисті і нападі. У французів є шанс достроково закінчити серію, ми ж налаштовані боротися за продовження чвертьфінального протистояння», — розставляв орієнтири перед другим поєдинком Юшкін.

Вочевидь, удруге поспіль розраховувати на щасливий збіг обставин у Южному вже не могли. Сподівання на «допомогу» суперника були мінімальні. «Баскетболісти «Шалону» помилок не прощають. Але перемогти їх можна. Для цього потрібні максимальна самовіддача та концентрація», — визнав наставник «Хіміка».

На жаль, з перших секунд другого матчу взяти «себе під контроль» баскетболістам українського клубу не вдалося. Першу чверть вони програли французам iз різницею у вісім очок. Невдалою вийшла й друга десятихвилинка, в якій гості здобули триочкову перевагу. По суті, прокинутися «хіміки» змогли лише після великої перерви, але їхніх старань не вистачило для загального успіху. «Попри те, що у нас дуже насичений змагальний графік і хлопці дуже сильно втомилися не тільки фізично, а й морально, їм удалося налаштуватися на заключну частину поєдинку. Змінивши своє ставлення до гри, хлопцям поталанило виграти другу половину матчу. Але, як відомо, грати потрібно всі сорок хвилин», — Олег Юшкін не надто сильно критикував своїх підопічних за провалений дебют, який, власне, й не дозволив господарям зрівняти рахунок у серії.

«Окрилені підтримкою наших уболівальників, ми прагнули перемогти. Але до звитяги нам не вистачило зовсім трохи», — сказав найрезультативніший гравець матчу Олександр Антипов, який приніс «Хіміку» 18 очок. Матч же закінчився з рахунком 79:83 на користь французів, які святкують достроковий вихід у «топ-4». У свою чергу южненці також особливо не сумують, адже, за словами Юшкіна, зігравши в єврокубку 16 поєдинків, його підопічні пройшли чудову школу й місцями продемонстрували гру високого класу.

ТАБЛО

Кубок Європи ФІБА. Чоловіки. 1/4 фіналу. «Хімік» (Україна) — Еллан Шалон» (Франція) —79:83 (14:22, 15:18, 21:21, 29:22); Антіпов (18), Шоу (16) — Каліноськи (17)). Рахунок у серії до двох перемог — 0:2.