«Звіть мене просто Ліллі!»

11.03.2016
«Звіть мене просто Ліллі!»

Поки що брат і сестра Енді та Лана Вачовскі.

«Все змішалося в домі Вачовскі!» — слідом за класиком можемо повторити ми, реагуючи на недавню заяву одного з постановників культової кінотрилогії «Матриця» з Кіану Рівзом у головній ролі. Піддавшись наполяганням репортерів британської газети «Дейлі Мейл», які протягом року шантажували його, погрожуючи відкрити таємницю, режисер фільму Енді Вачовскі зізнався, що він таки змінив стать, і попросив називати його (чи її?) тепер Ліллі. «Шок зі зміною статі — брати Вачовскі тепер сестри!» — заявила репортерам новоспечена Ліллі Вачовскі.

І справді, чотири роки тому про бажання жити життям жінки оголосив і старший брат Енді Ларрі, який тепер відомий під іменем Лана Вачовскі. До цього він близько 12 років жив як трасгендер і не приховував, що зробив операцію зі зміни статі. Але те, що і Енді зважився на подібні зміни, стало повною несподіванкою для публіки. «Бути трансгендером непросто... Якщо ви трансгендер, вам доведеться зіткнутися із суворою реальністю жити у світі, який відверто налаштований вороже до вас. Мені пощастило. Маючи підтримку сім’ї та кошти на лікарів і терапевтів, я отримала шанс пережити цей процес», — заявив (-ла?) Вачовскі. За його (її?) словами, сім’я, дружина (у шлюбі Енді з 1991 року) і друзі в курсі ситуації і повністю підтримують це рішення.

Лана Вачовскі в новому тілі уже встигла привернути до себе увагу. У 2012 році вона отримала нагороду організації Human Rights Campaign, яка займається захистом прав сексуальних меншин і трансгендерів, а нещодавно стала обличчям нової весняної рекламної кампанії бренду Marc Jacobs. Не збираються брати-сестри відмовлятися і від кінокар’єри, хоча просять у титрах писати їх тепер просто Вачовскі, без уточнення імен.