Рятівники С.К.А.Й.

04.03.2016
Рятівники С.К.А.Й.

Герой дня Олександр Друкер.

Пам’ятаєте відому з дитинства фразу: «У житті завжди є місце для подвигу»?. У справедливості цих слів переконалися музиканти відомого українського гурту «С.К.А.Й.», які нещодавно повернулися із туру Західною Європою, де мали концерти у Лондоні, Дубліні і Парижі. Коли вони гастролювали у Лондоні, їм довелося взяти участь у порятунку життя чоловіка, який упав у Темзу.

Подія сталася напередодні великого концерту «С.К.А.Й.» у британській столиці. Зустрівшись в одному з кафе біля Біг-Бена із представниками української діаспори, хлопці вирішили прогулятися до Темзи і сфотографуватися. Проходячи набережною, бас-гітарист гурту Олександр Друкер помітив, що з перил у Темзу зірвався якийсь чоловік.

Усі одразу кинулися на порятунок. На щастя, до поручнів було прикріплене рятувальне коло, яке хлопці кинули невдасі. Спочатку вони спробували витягти чоловіка самотужки, однак це було непросто. «Мотузка врізалася в руки, надворі було холодно, тому навіть чотирьом чоловікам було складно тягнути. Дивно, що очевидці-іноземці тихо спостерігали за ситуацією, ніби дивилися якийсь фільм, а не були учасниками події», — цитує слова представниці проекту «Українські артисти за кордоном», організатора туру Анастасії Хілевської медіа-портал української діаспори VIDIА. Зрештою хтось із присутніх подзвонив у поліцію. Рятувальний човен з’явився за кілька хвилин і постраждалого таки витягли з води, а після короткого обстеження відправили до місцевого госпіталю.

Самі хлопці в соцмережах про цей випадок обмовилися лише тоді, коли інформацію почали поширювати ЗМІ. Натомість із задоволенням постили величезні черги на їхній концерт у Парижі, де разом із ними виступив і гурт «Мільйон копійок» — новий проект екс-учасника «Океану Ельзи» Юрія Хусточки. Як кажуть, знай наших!