Бачили очі, що купували...

10.02.2016

Пам’ятаєте анекдот? Дружина після весілля готує сніданок й звертається до чоловіка: «Чому ти такий засмучений? Тепер ти їстимеш тільки те, що я тобі готуватиму» — «От цього я найбільше і боюся».

Схоже, в таку халепу потрапив і 47-річний житель провінції Лаціо на заході Італії. Після двох років безуспішних спроб навчити свою половинку смачно готувати та тримати порядок у домі він звернувся з позовом до суду, звинувативши свою другу половинку в «жорстокому ставленні до власної родини». За його словами, благовірна виганяла його із подружньої спальні і він був «змушений жити в антисанітарних умовах». А крім того, чоловік поскаржився, що дружина не вміє зберігати продукти. Через що йому постійно доводиться викидати зіпсовані й купувати нові.

Варто сказати, що суд визнав звинувачення розчарованого чоловіка обґрунтованими і всерйоз узявся до розгляду справи. Якщо вину 40-річної італійки буде доведено, їй загрожує навіть ув’язнення до шести років. Чи достатньо буде цього терміну для того, щоб привчити жінку до порядку, а головне — чи передбачені умовами покарання курси кулінарної майстерності та школа прибирання, не уточнюється. Та й чи погодиться ображений чоловік на таку довгу розлуку, теж невідомо.

Утiм це не перший випадок, коли стосунки в родині з’ясовуються за допомогою суду. Два роки тому в Індії дружина, втомившись домагатися від чоловіка обладнати туалет у будинку, просто пішла від нього й повернулася лише після того, як той пообіцяв у суді покращити побутові умови.