Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44
Саме час, шановні, переходити на вегетаріанство: сало нині перетворилося на делікатес, за кілограм якого «просять» від 18 до 30 гривень, а про м'ясо й говорити годі — свинина на столичних базарах місцями підскочила аж до 35 гривень за кілограм. Такий-сякий шмат свинини (ребро чи лопатка) обійдеться у 18—25 гривень. За свининою «підтягується» і яловичина: кілограмовий «фрагмент» стегна обійдеться покупцеві від 22 до 28 гривень. На периферії ціни, звісно, трохи нижчі від столичних, але й купівельна спроможність мешканців невеличких міст та сіл — відповідна. Лише за останній тиждень на київських базарах свинина та яловичина подорожчала у середньому на 2—3 гривні, а сало — на 3—5. До слова, вартість сала практично наблизилася до вартості м'яса, а місцями навіть «випередила» його. Різке подорожчання яловичини та свинини впливає і на курятину — «біле» м'ясо дорожчає навздогін. Що б там не казали про утримання цін на належному рівні, дорожчають й інші продукти харчування: на 50—60 копійок «підскочила» ціна на крупи (рис, гречку), на 40 копійок подорожчав цукор. За літр олії, приміром, на Житомирщині, просять вже не 4,8 гривні, як раніше, а вже — 6 гривень з лишком. Ціновий психоз торкнувся й товарів широкого вжитку — побутової хімії, одягу. Словом, дорожчає все.