Каблучка на щастя

09.02.2016

«Чесність — найкраща політика», — казав герой відомого мультика про навколосвітню подорож за 80 днів Філіас Фог. У справедливості цих слів сповна переконався американський жебрак Біллі Рей Харріс, якого доля випробувала в досить оригінальний спосіб.

Одного разу він, як зазвичай, сидів біля метро і просив милостиню, коли в його пластикову кружку полетів незвичний предмет. Зазирнувши до кружки, він не повірив своїм очам: серед дрібних монет лежала справжня золота каблучка, прикрашена діамантом. Зрадівши такому несподіваному подарунку небес, він, утім, не поспішив нести прикрасу до найближчого ломбарду, зрозумівши, що тут якесь непорозуміння.

Перстень і справді опинився у руках жебрака випадково. Його власниця, Сара Дарлінг, незадовго до того зняла каблучку, яка їй заважала, поклала до гаманця у відділ із копійками. А коли проходила повз жебрака, механічно замість кількох центів кинула її. Виявивши пропажу, вона наступного дня розшукала Харріса і, без надії на успіх, запитала про прикрасу. Яким же було її здивування, коли жебрак без зайвих слів дістав коштовність і повернув власниці!

Розчулена таким благородством, жінка віддала усі гроші, які мала при собі. Пізніше вона розповіла цю історію в соцмережах і разом зі своїм чоловіком організувала збір коштів для Біллі Харріса. Дізнавшись про вчинок чесного жебрака, лише за перші  три тижні люди з усього світу зібрали на його рахунок шістдесят тисяч доларів. А наприкінці акції загальна сума перевищила сто п’ятдесят тисяч. Цих коштів Біллі з головою вистачило, щоб забути про жебрацтво і почати життя з чистого аркуша.

Але і це ще був не кінець. З’ясувалося, що майже 30 років тому Біллі залишив рідний дім, щоб не обтяжувати своїми клопотами життя брата. Однак той не полишав надії знайти втікача. І ось сюжети по телебаченню та в пресі допомогли рідним братам знайти один одного. Тож сьогодні Біллі живе повноцінним життям і дякує всім, хто допоміг йому повернути втрачене щастя.