ХРОНІКА

03.02.2016

Футбол

Перед самісіньким закриттям зимового трансферного вікна майбутні візаві київського «Динамо» в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — футболісти «Манчестер Сіті» — дізналися, що з наступного сезону їх тренуватиме один із найуспішніших наставників сучасності Хосеп Гвардіола. Попри те, що іспанець, який нині очолює «Баварію», до завершення поточного сезону обіцяв тримати в секреті місце своєї майбутньої роботи, керівництво «городян» завчасно на весь світ розтрубило мегановину. Мовляв, «аби припинити різного роду спекуляції». Цікаво, як відреагує на подібне повідомлення команда, а особливо нинішній «коуч» «блакитних» Мануель Пеллегріні. Зрештою, психологічний стан «МС» можна буде наочно оцінити 24 лютого в Києві, коли на НСК «Олімпійський» відбудеться перший поєдинок «плей-оф» Суперліги. За непідтвердженою інформацією, УЄФА може послабити свою двохматчеву дискваліфікацію в питанні заборони столичним уболівальникам відвідувати домашні матчі «Динамо» й дозволить «біло-синім» зіграти вдома проти «городян» у «класичних» умовах — із глядачами.

Теніс

Після завершення Відкритої першості Австралії асоціація тенісистів-професіоналів та жіноча тенісна асоціація опублікували оновлені рейтинг-листи. Так, володар найкращого результату поміж українців на «АО»-2016 — Катерина Бондаренко — покращила свою позицію одразу на 19 пунктів, перемістившись на 73-тє місце. Водночас дві інші українки, що перебувають у першій сотні, зберегли своє положення в протоколі WTA. Леся Цуренко залишилася на 35-й сходинці, Еліна Світоліна — на 21-й. До слова, через травму, якої перша ракетка України зазнала в Мельбурні, вона не допоможе нашій жіночій збірній у матчі Кубка федерації проти команди Ізраїлю, який відбудеться 3-6 лютого в Ейлаті.

Щодо позицій наших чоловіків у «топ-100» рейтингу АТР, то Ілля Марченко, втративши чотири місця, став 80-ю ракеткою планети, Сергій Стаховський опустився з 60-го на 66-те місце, а Олександр Долгополов стрибнув на три щаблі — на 32-гу сходинку.

Волейбол

Обидва чвертьфінальні матчі чоловічого Кубка виклику між харківським «Локомотивом» та російським «Факелом» із Нового Уренгою пройдуть на нейтральному «полі» — у Мінську — 17-го та 18 лютого.

Олімпізм

Як повідомляє Національний олімпійський комітет, переможцем номінації «найкращий спортсмен» у січні стала миколаївська фехтувальниця Ольга Харлан, яка минулими вихідними у фінальному матчі третього етапу Кубка світу-2015/2016 допомогла українській четвірці шаблісток здолати команду Росії. Особистого наставника спортсменки Артема Скорохода визнано найкращим тренером минулого місяця. Зазначимо, що Харлан є лідером за кількістю подібних нагород, якими НОК нагороджує з 2005 року. Загалом, Ольгу вже дев’ять разів називали кращою спортсменкою місяця.