В Україні вперше запроваджується лікарська резидентура за спеціальністю «нейрохірургія»
Уперше в історії української медичної освіти запроваджуєтья лікарська резидентура – новий етап післядипломного навчання для лікарів. >>
Підняти гемоглобін допоможуть фрукти та овочі. Ліки при анемії лікар рекомендує лише в особливих випадках. (з сайта diagnoz.net.ua)
Узимку послаблюється не тільки імунітет, а й часто зменшується рівень гемоглобіну в крові. Відтак організм стає вразливішим до вірусів та сезонних недуг.
Аби підняти рівень гемоглобіну, лікарі радять звернути увагу на щоденний раціон. На вашому столі має бути вдосталь продуктів, які містять залізо. «Чемпіони» тут, поза сумнівами — субпродукти: теляча або свиняча печінка, язик, нирки. Багато заліза в бобових (квасоля, горох). Лікарі радять споживати гречану, вівсяну, пшеничну каші.
Фолієва кислота (вітамін В9) також запобігає розвитку анемії. Хоча б раз на день готуйте салати з пекінської капусти, селери, шпинату, петрушки й цибулі — в зелені багато цього важливого мікроелемента.
Сирі овочі та фрукти — джерело необхідних організму вітамінів i мінералів. Пам’ятайте, що високі температури під час приготування страв значно зменшують «вітамінний склад» садовини та городини. Підвищити рівень гемоглобіну взимку допоможуть яблука, груші, інжир, ківі, а також капуста, буряк і морква.
М’ясні продукти доцільно вживати з фруктами, вважають дієтологи. Залізо краще засвоюється з вітаміном С. Його багато у цитрусових. Збризкуйте м’ясні продукти лимонним соком. Особливо багаті на залізо м’ясо кроля, індички, телятина та баранина. Намагайтеся готувати м’ясо на пару — так воно краще зберігає корисні речовини, зокрема залізо.
Народна медицина має власні рецепти, як підняти рівень гемоглобіну взимку. Скажімо, можна приготувати настоянку з липового цвіту та меду. Чотири столових ложки подрібненого цвіту необхідно залити літром окропу, а коли суміш трішки охолоне — додати чотири столові ложки меду. Отриману суміш слід настоювати в сухому темному місці протягом трьох днів. Настоянку треба пити щодня по склянці, бажано натщесерце.
Тим, хто дуже полюбляє чорну каву і чай, варто знати, що ці напої мають здатність вимивати залізо з організму. Якщо ж виникла проблема з гемоглобіном, каву краще замінити на какао (також смачний і корисний напій), а замість чаю ліпше пити відвар із сушених ягід шипшини, які багаті на вітамін С. У зимовий період напій із шипшини — добра підтримка для ослабленого імунітету.
Уперше в історії української медичної освіти запроваджуєтья лікарська резидентура – новий етап післядипломного навчання для лікарів. >>
Перший молекулярний атлас судинної системи в людському мозку із роздільною здатністю до клітини створила міжнародна група дослідників. >>
У Черкаському обласному кардіологічному центрі врятували 95-річну пацієнтку — пані Соломію. >>
Успішні операції по трансплантації нирок провели лікарі Інституту трансплантології імені Шалімова двом жінкам: 18-річній Наталії та 35-річній Юлії, які страждали серйозними захворюваннями нирок. >>
Про роль культури у пошуку нових методів реагування на психологічні травми війни - т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв обговорив з керівником відділу «Мистецтво та здоров’я» ВООЗ Крістофером Бейлі. >>
Літо — чудова пора для збирання трав на зиму, адже чай з них не лише зігріває, а й лікує. >>