Герміоно, стань свідком

27.01.2016
Герміоно, стань свідком

Емма Уотсон — посол доброї волі.

Біженці, які після загострення ситуації в Сирії заполонили Європу, шукають різних шляхів, щоб викликати до себе співчуття і довести свою лояльність і безпечність. Особливо після передноворічних подій у Кельні. Так, на світовому економічному форумі в Давосі вони облаштували імітацію табору біженців, де були крики насилля, постріли і люди з автоматами. Учасникам Форуму було запропоновано просто пройтися цим табором, щоб відчути атмосферу страху й насилля, яка спонукає їх тікати з рідного дому.

А біженці, які опинилися у французькому місті Кале, звернулися з відкритою петицією до зірки «Гаррі Поттера» Емми Уотсон. Дівчину запросили провести тиждень у їхньому таборі біженців без охорони. Актрисі гарантували повну безпеку й закликали стати свідком, що мігранти жодним чином не загрожують суспільству і що вони поважають права жінок. Під відповідною петицією підписалися більше восьми тисяч людей.

Варто додати, що Емма Уотсон минулого року очолила список найвидатніших жінок, складений редакцією інтернет-ресурсу AskMen («Запитай у чоловіків»). Вона випередила спортсменку Ронду Роузі та телеведучу Кім Кардаш’ян, які посіли, відповідно, друге і третє місця. Дівчина також є послом доброї волі ООН і виступає за те, щоб країни ЄС приймали в себе людей, які тікають від воєн. Утім, як вона відреагує на неоднозначну пропозицію французьких переселенців, поки що невідомо.