Добрий настрій — синонім здоров’я

26.01.2016
Добрий настрій — синонім здоров’я

Заняття спортом — ефективний спосіб зміцнити здоров’я і поліпшити настрій. (з сайта serdcemed.ru.)

Дехто плутає поняття «поганий настрій» і «депресія», вважаючи, що вони тотожні. Однак насправді поганий настрій, на відміну від депресії, має короткостроковий характер, тоді як депресія може тривати тижнями і навіть упродовж місяців. Існує кілька «ліків» від поганого настрою, які діють безвідмовно. Зверніть на них увагу — про всяк випадок.

Шоколад

Деякі продукти харчування справді позитивно впливають на наше сприйняття життя і самопочуття. Найчастіше з цією метою ми застосовуємо шоколад, який, як відомо, здатен покращити настрій. Найголовніше — не перестаратися: шоколад у надмірних кількостях не бажаний для організму. Не забувайте: він дуже калорійний. Отож задовольняйте свій апетит лише невеликою порцією. Інакше настрій може ще більше погіршиться — через те, що, позбувшись невеселого настрою, ви натомість набрали зайвої ваги.

Спорт

Це також ефективний спосіб поліпшити настрій. Звісно, коли настрій кепський, нам не до фізичних вправ, однак варто змусити себе зрушити з місця і зробити кілька простих рухів. Це дивовижно, але настрій справді починає змінюватися. Заохотьте себе пройтися пішки в парку або запишіться на курс аеробіки, йоги, купіть абонемент у басейн. Фізичне навантаження не тільки зміцнить здоров’я, а й додасть бадьорості, яка є запорукою доброго настрою.

Танці

Якщо любите танцювати, не обов’язково вирушати в диско-клуб. Можна просто увімкнути вдома улюблений диск і потанцювати від душі, розвіюючи в танці свій поганий настрій і заряджаючи себе позитивною енергією.

Друзі, з якими давно не бачилися

У вічному поспіху ми забуваємо зустрічатися з друзями, проте спілкування з ними — дуже важливий сеанс психотерапії. Що заважає зателефонувати другові, домовитися про «спільну каву», коли ваш настрій «кульгає»? Нова інформація, емоції від тих, кого давно не бачили, допоможуть відволіктися від власних проблем. Як стверджують психологи, соціальні контакти здатні вирішити багато проблем, зокрема й покращити настрій.

Тепла ванна

Це чудовий антидепресант. Тепла ванна з піною або з ароматичними олійками допомагає розслабитися і віднайти душевний спокій.

Подаруйте радість іншому

Зробіть приємне для ваших близьких (допоможіть у важливій справі, подаруйте щось цікаве, відвідайте їх). Концентруючи увагу на інших, ми забуваємо про те, що ж зіпсувало нам настрій, а радість близьких позитивно діє й на нас. Якщо маєте кепський емоційний стан — поспілкуйтеся з домашніми тваринами. Тварини здатні заспокоювати, спроможні розвеселити і покращити настрій своїми діями. І допомагають відволіктися від несуттєвого.