Енергійно і — просто

19.01.2016
Енергійно і — просто

Швидка їжа робить нас більш кволими. Лише здорове харчування забезпечує організм енергією.

Зимової пори люди частіше нарікають на брак енергії. Здається — все гаразд, здоров’я не бунтує, однак сили зібратися і сконцентруватися на важливих справах бракує. Лікарі нагадують про кілька простих правил, які допоможуть почуватися бадьоро й енергійно.

Їжте частіше. Правило «п’ять маленьких прийомів їжі впродовж дня» ефективне не лише у випадку дієти. Голод послаблює силу волі та обумовлює такі шкідливі звички, як куріння, захоплення фаст-фудом (некорисні перекуси).

Дихайте глибоко. Кілька разів на день робіть 20 глибоких вдихів при відчиненому вікні. Так ви навчитеся контролювати стрес і надмірну напругу. Щоб збільшити надходження кисню до організму, лікарі радять дихати животом (діафрагмою), а не грудною кліткою.

Обмежуйте солодощі та газовані фарбовані напої. Ці продукти не тільки псують фігуру, а й провокують коливання енергії. Склянка солодкого напою різко підвищує рівень цукру в крові, а за якийсь час рівень глюкози в крові різко падає і людина почуває себе значно слабше, ніж раніше. Підтримувати стабільний рівень енергії допоможе цільнозерновий хліб і сирі овочі.

Тримайте осанку. Вчені стверджують: розумовій дисципліні сприяє дисципліна тіла. Науковці з університету Торонто довели, що пряма осанка покращує роботу головного мозку, зміцнює впевненість у собі та підвищує рівень енергії.

Вода замість кави. Кожного ранку повільними ковтками випивайте склянку води кімнатної температури з лимоном. Це прекрасний спосіб очистити організм від шлаків та наповнити енергією на цілий день.