Чоловік з ароматом... Путіна

12.01.2016

До різноманітних футболок, наліпок, чашок і матрьошок із фото Володимира Путіна додався ще й чоловічий одеколон, який напередодні Нового року з’явився в супермаркетах Москви. Щоправда, має він завуальовану назву «Лідери номер один». Втім, на модній чорній упаковці зображено лише один профіль — російського президента.

Творцем нового запаху став народжений у Білорусі парфумер Владислав Рекунов. За його словами, він передивився чимало відео з російським президентом, аби зрозуміти: який же він, запах Путіна. Як стверджують фахівці, у запаху присутні нотки чорної смородини, лимону та хвої.

Журналісти «Радіо «Свобода» вирішили провести експеримент і запропонували відвідувачам універмагу в центрі Москви безплатно побризкатися новими парфумами. Реакція була різною: одні з готовністю відгукнулися на пропозицію, інші були категорично проти, аби їх «душили Путіним». А один навіть поскаржився на якість, заявивши, що одеколон... пахне дешево. Хоча насправді ціна на нього не така вже й маленька: флакон 100 мл коштує 6 500 рублів, або 95 доларів. 

Наразі у парфумерів, що створили цей одеколон, є мрія: подарувати флакон «Лідери номер один» самому російському президенту та створити жіночу версію запаху. Президент у Росії — вигідний тренд, тож вони потайки розраховують не лише на популярність, а й на комерційний зиск.