Один у човні без собаки

05.01.2016

Не тільки нас шокують ціни на житло. Депутат парламенту Об’єднаного Королівства Джонні Мерсер так і не зміг змиритися з вартістю оренди житла в Лондоні. З травня минулого року, коли 34-річного політика прийняли до Консервативної партії, він так і не знайшов гідної квартири, пише британська газета The Telegraph.

Джонні Мерсер пройшов війну в Афганістані й отримує військову пенсію. Щоб не тратитися на дороге столичне житло, він знайшов вихід: накопичивши грошей, британець купив собі невеличкий човен і облаштував собі просто на Темзі квартиру, щоб не сплачувати шалені гроші за кілька ночей на тиждень.

Консерватор розташував річкове житло у східному районі Лондона та приїжджає туди на ніч після роботи. У човні є всі умови для проживання за винятком душу. Втім чоловіка з військовим досвідом такі проблеми не лякають. «Мої колеги цього не розуміють, але мені подобається такий стиль життя. Я справді насолоджуюсь прохолодними вечорами у човні і тим, що сплачую лише 2 400 фунтів на рік замість 24 тисяч», — цитує газета слова Мерсера.

Зазначимо, що у британських політиків є мода на скромний спосіб життя. Деякі чиновники їздять на роботу на велосипедах, а не з кортежами, як українські міністри.