«Чорна меса» приносить щастя

05.01.2016
«Чорна меса» приносить щастя

Кейт Бланшетт.

Початок року — час підбивання підсумків попереднього і складання різноманітних рейтингів. Днями в рамках Міжнародного кінофестивалю в Палм-Спрінгс відбулася традиційна церемонія нагородження акторів, які найбільше відзначилися протягом року. Цього разу титул найкращого отримали улюблений пірат усіх часів і народів Джонні Депп за фільм «Чорна меса», Мет Деймон за роль у фільмі «Марсіянин». А найголовнішу нагороду «За досягнення в кінематографі» отримала Кейт Бланшетт за роль у фільмі «Керол». Отримала статуетку і ще одна актриса, яка знялася у цьому фільмі, — Руні Мара.

Свої нагороди отримали й інші актори. Першу відзнаку фестивалю за найкращий дебют отримала Алісія Вікандер, яка зіграла головну роль у фільмі «Дівчина з Данії». Найкращими міжнародними акторами стали Сірша Ронан за роль у фільмі «Бруклін» та Майкл Фасбендер за фільм «Стів Джобс». За заслуги перед кінематографом відзначили і Брайана Кренстона (фільм «Трамбо») та Тома МакКарти («У центрі уваги»), а також виступ Брі Ларсон («Кімната»). А фільм «Гра на пониження» був відзначений за весь акторський склад.

Церемонія нагородження Міжнародного кінофестивалю в Палм-Спрінгс є досить престижною і багато хто вважає її «репетицією» Оскара. Номінанти на найголовнішу кінопремію будуть названі 14 січня, а сама церемонія вручення «Оскар» відбудеться 28 лютого в Голлівуді.