ХРОНІКА

05.01.2016

Теніс

Після 20-річної перерви вітчизняні тенісисти знову представляють нашу державу на престижному командному турнірі «Кубок Хопмана», який традиційно на початку року приймає австралійський Перт.

Дебютним суперником української команди, складеної з перших ракеток країни — Олександра Долгополова та Еліни Світоліної, були американці. У заявці збірної США на матч проти «синьо-жовтих» фігурувала найсильніша тенісистка планети — Серена Уїльямс, але в останній момент вона відмовилася від участі в поєдинку. Вікторія Дюваль, що замінила «Чорну перлину», не змогла на рівних протистояти Світоліній, яка здобула впевнену перемогу — 6:4, 6:1. Не було особливих проблем і у Долгополова, який у двох сетах розібрався з Джеком Соком — 6:4, 6:2. Свій поєдинок у міксті Світоліна та Долгополов програли, але завдяки подвійному успіху в «одинаку» загальна перемога в протистоянні з командою США дісталася саме українцям. Наступним опонентом «синьо-жовтих» у так званій «золотій» групі буде збірна Чехії.

* * *

Турнір WTA Premier у Брісбені (Австралія, призовий фонд — 2 млн. доларів). Фінал кваліфікації. К. Бондаренко (Україна) — Осакі (Японія) — 7:6 (9:7), 4:6, 6:4.

Бокс

На думку експертів британського телеканалу BoxNation, український боксер-важковаговик Олександр Усик є одним із найперспективніших бійців-професіоналів планети. Високо оцінює можливості перспективного новачка-профі й його промоутер Віталій Кличко, обіцяючи вже в цьому році організувати для Усика чемпіонський бій.

Автоспорт

Старт цьогорічного «Дакару» затьмарила жахлива аварія за участі китайської гонщиці Го Мейлін, джип якої під час прологу вилетів з траси й протаранив групу вболівальників, які стежили за перегонами. Через цей інцидент організатори гонки були змушені відмовитися від продовження стартового дня змагань, сконцентрувавшись на наданні допомоги гонщиці та вболівальникам, які зазнали серйозних травм.