Щедрий Саша

30.12.2015
Щедрий Саша

Саша Барон Коен із Айлою Фішер.

З огляду на його фільми, багато хто вважає британського актора Сашу Барона Коена, м’яко кажучи, недалеким чоловіком. Мовляв, хіба може розумна людина зняти таку маячню, як «Борат», жорстоко висміявши явно невідомий йому Казахстан?

Проте насправді Саша не такий, і гіперболізовані придурки, яких він грає, — лише екранний образ. Просто шоумен вміє робити гроші й добре орієнтується у смаках своєї публіки. А днями 44-річний Коен довів, що, крім підприємницької жилки й таланту, має іще й чуйне серце. Разом із дружиною, зіркою фільму «Шопоголік» Айлою Фішер, він пожертвував 1 мільйон доларів благодійним організаціям, які займаються допомогою біженцям із Сирії.

Як повідомляє британська газета «Дейлі мейл», половину цієї суми подружжя перерахувало організації «Врятуємо дітей» — на упередження епідемії кору, яка може початися в зруйнованих війною регіонах Сирії вже найближчим часом. А решту 500 тисяч отримає «Міжнародний комітет порятунку». Ця організація базується у Нью-Йорку й фінансує освітні та медичні програми з допомоги сирійським біженцям, передусім жінкам та дітям. Очолює цей фонд колишній міністр Великої Британії Девід Мілібенд, який висловив сподівання, що благородний вчинок Саші й Айли стане прикладом для всіх, хто «хоче зробити щось важливе й корисне в різдвяні та новорічні дні».

Саша Барон Коен із 39-річною Айлою Фішер одружені п’ять років, хоча живуть разом уже більше дванадцяти. Вони виховують трьох дітей: 8-річну Олів, 5-річну Елулу та маленького сина Монтгомері, який з’явився на світ у березні цього року.