Усе за планом

22.12.2015
Усе за планом

На батьківщині свого нового наставника — словенця Уроша Велепеца — Олена Підгрушна обмежилася «квітковою церемонією». (з сайта www.biathlon.com.ua.)

Після двох медальних етапів Кубка світу третій — у словенській Поклюці — наші біатлоністи завершили без нагород. Утім, як кажуть у тренерському штабі, все йде за планом. Для оцінки роботи своїх підопічних на старті сезону наставник жіночої команди Урош Велепец пропонує подивитися на проміжний протокол Кубка націй, де наша збірна посідає друге місце. А в індивідуальному протоколі Кубка світу одразу троє вітчизняних біатлоністок перебувають у «топ-20»: Олена Підгрушна — дев’ята, Юлія Джима — 12-та, Ольга Абрамова — 18-та.

До дівчат, і справді, особливих претензій бути не повинно.

Особливих епітетів заслуговує робота капітана збірної Підгрушної, яка після річної перерви дуже активно увімкнулася в роботу.

«Загалом, результатами я задоволена. У Кубку націй ми — другі, мої особисті здобутки мене теж радують», — каже Олена, яка на двох перших етапах здобула три «бронзи». У Поклюці Підгрушна також мала шанс на медаль, якби відстрілялася на «нуль» у мас-старті. Але з одним промахом піднятися вище шостого місця їй не вдалося.

На тлі доволі пристойних здобутків нашої жіночої команди українські біатлоністи виглядають вельми скромно. Утім президент ФБУ Володимир Бринзак каже, що жодних зауважень до хлопців у нього немає. Мовляв, на тренуваннях вони викладаються на повну. Здається, трохи більшого, ніж загальне 33-те місце в індивідуальному протоколі КС, очікували у збірній від володаря «Малого кришталевого глобуса»-2014/2015 Сергія Семенова. Проте форсувати форму лідер чоловічої команди, схоже, не поспішає.

Утім шанс «перезавантажитися» у Семенова буде. Разом iз Валентиною Семеренко він виступить на традиційній «Різдвяній гонці» у Гельзенкірхені, де рiк у рік українські дуети демонструють непогані результати.