«Солодка вечірка» старих знайомих

15.12.2015
«Солодка вечірка» старих знайомих

Олександр Усик (ліворуч) не залишив шансів «перегодованому» кубинцеві Родрігесу. (з сайта k2ukraine.com)

Після неймовірно болісного, майже принизливого фіаско Володимира Кличка британцеві Тайсону Ф’юрі українському професіональному боксу, як повітря, був необхідний привід для позитивних емоцій. Збадьоритися мали не тільки вболівальники, які, напевно, й досі не можуть збагнути причини невдачі вітчизняного «суперчемпіона», повернутися в переможний струмінь хотілося й самим українським бійцям, котрі, здається, разом із Володею кілька тижнів тому ментально пережили стан гроггі.

Символічно, що підсолоджувати гіркі спогади «десертом» випало промоутерській компанії братів Кличків. Вечір боксу, який минулої суботи відбувся в столичному Палаці спорту, «К2 промоушн» організувала, як-то кажуть, за найвищим розрядом. Хоча, правди заради варто додати, організовувати масштабне свято «К2» допомагала Міжнародна асоціація аматорського боксу, під крилом якої в столиці України вперше пройшли поєдинки професіонального проекту — «AIBA Pro Boxing» (АРВ).

Минулої суботи під куполом ПС зібралися майже всі найуспішніші в новітній історії нашої країни боксери-аматори, котрі тепер підкорюють професіональний олімп. Золотий та срібний призери Олімпіади-2012 в Лондоні — Олександр Усик та Денис Берінчик відповідно — проводили свої чергові бої на профі-ринзі. А з перших рядів глядацького залу своїх найкращих друзів підтримував дворазовий олімпійський чемпіон, володар чемпіонського пояса за версією WBC у напівлегкій вазі Василь Ломаченко.

Здається, його кум — Усик — також уже доріс до чемпіонського бою.Після провалу Кличка-молодшого, котрий одним махом утратив усі свої високі титули, «К2 промоушн» зацікавлена в статусному бою не менше самого Олександра, який у суботу здобув дев’яту поспіль перемогу нокаутом.

Не важливо, що проти нього в ринг вийшов суперник із «перебором» дозволеної маси. Не вклавшись на зважуванні у ваговий ліміт (до 90,7 кг), думається, таким чином кубинець Педро Родрігес планував позбавити Усика пояса інтерконтинентального чемпіона WBO. Утім, здається, своїми діями представник острова Свободи лише розізлив українця, якому для продовження своєї нокаутуючої серії довелося розкрити додаткові козирі.

«Бій Сашка мені дуже сподобався. У попередніх боях він використав трохи іншу тактику й інші удари. Цього разу йому довелося застосовувати різноманітні серії, швидкісні комбінації, якими він знизу й збоку пробивав захист суперника. Із усього видно, що з кожним поєдинком росте його потенціал», — так охарактеризував чергову перемогу Усика Василь Ломаченко.

На очах свого доброго товариша не мав права на помилку й Денис Берінчик. Як завжди оригінальний та креативний, на бій проти угорця Міжеї він вийшов у костюмі римського легіонера. Під час бою срібний призер Олімпіади-2012 не раз відправляв свого візаві на підлогу, проте достроково завершити свій третій бій на профі-ринзі не зміг (перемога за очками — 60:50).

Серед численної кількості протистоянь, що минулого «уїк-енду» відбулися у ПС, варто відзначити й успіх Дмитра Митрофанова в рамках «AIBA Pro Boxing» в бою з еквадорцем Марло Дельгадо. До недавнього часу він залишався єдиним українським боксером, у руках якого була перепустка на Олімпіаду-2016 в Ріо. Але через незалежні від Діми обставини заповітну перепустку АІБА у нього відібрала. Утім він не засмучується й продовжує виконувати свою справу, сподіваючись таки «прорубати» собі вікно до Бразилії.