Польсько-українська Атлантида

Польсько-українська Атлантида

Як добре ми знаємо історію міста Лева? Міста, яке сторіччями стояло на розламі культур і, можливо, саме завдяки множинності тих культур розквітало? Історію не періоду середньовіччя, не барокову, не історію архітектурних шедеврів — а історію людей, які жили в цьому місті, вчили дітей, будували, молилися у різних церквах і синагогах, відстоювали свої права і ідентичності, воювали між собою і проти зовнішніх ворогів?

Поет і леді в фургоні

Поет і леді в фургоні

Завершується XV фестиваль «Нове британське кіно-2015». Організований Британською радою в Україні та компанією «Артхаус Трафік», він проходить у кінотеатрі «Київ». «Упродовж п’ятнадцяти років фестивалю ми намагаємося демонструвати незмінну британську якість, — розповідає директор «Артхаус Трафіку» Денис Іванов.

Жмеринка з проектом

Жмеринка з проектом

У Києві впродовж трьох днів працював ворк-шоп «Культурно-освітня академія», ініційований Гете-Інститутом в Україні. Там представили спільні проекти німецьких експертів та українських активістів, що покликані дати новий подих для розвитку культури в маленьких містам України.

«Віра. Надія. Любов.»

«Віра. Надія. Любов.»

У Нью-Йорку, в будівлі Генеральної Асамблеї ООН, благодійний Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки МЗС України відкрив художню виставку «Віра.Надія.Любов.»

Всі статті рубрики