Крісло Прем’єра — для БПП

25.11.2015
Крісло Прем’єра — для БПП

Микола Томенко

Народний депутат України Микола Томенко заявив, що існує еволюційний варіант виходу з ситуації, коли Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк не хоче йти у відставку. Про це він сказав в інтерв’ю «АСН».

«Маю на увазі наявність абсолютно непопулярного Прем’єр-міністра на чолі непопулярного уряду при бажанні уникнути дострокових парламентських виборів», — уточнив Томенко. На його думку, в такому випадку можливий такий варіант: провести «кадрову рокіровку» на керівних державних посадах.

«Скажімо, коли «Народний фронт» отримує право на призначення спікера парламенту, а Прем’єра висуває Блок Петра Порошенка», — запропонував депутат. На переконання Томенка, це було б логічно.

«Адже при призначенні Яценюка Прем’єр-міністром у листопаді 2014 року ми керувалися європейським принципом: хто зайняв перше місце на виборах, той і Прем’єр. Але подивімося на ситуацію зараз: у «Народного фронту» лише 1-2% підтримки суспільства. Тому сьогодні вже про «всенародного» Прем’єра у випадку з Яценюком говорити не можна», — вважає депутат.

«Тому — або революційні зміни шляхом дострокових виборів і нової коаліції, або еволюційні — шляхом «кадрової рокіровки» чиновників при збереженні нинішньої коаліції», — вважає народний депутат.

Додамо, що на народному вічі на майдані Незалежності в Києві активісти закликали до відставки уряду, в тому числі й Арсенія Яценюка.