НОВИНИ ПЛЮС

18.11.2015

Мосійчук прогуляв суд

Печерський районний суд продовжив учора засідання щодо обрання запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку. Прокуратура клопоче про тримання нардепа під вартою. Раніше суд вже ухвалював рішення про утримання нардепа під вартою, однак увечері 15 листопада він був звільнений, оскільки закінчився термін дії запобіжного заходу, обраного судом. Сам Мосійчук після звільнення був госпіталізований в Інститут Шалімова. Запобіжний захід йому обирала слідчий суддя Лариса Цокол. Зазначимо, що 17 листопада Вищий адміністративний суд продовжив розгляд позову Мосійчука до Верховної Ради про визнання незаконності проголосованого 17 вересня 2015 р. рішення про зняття з нього депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Містечко «Тарифного майдану» згорнули

Під Кабінетом Міністрів розібрали «Тарифний майдан», організований лідером Радикальної партії Олегом Ляшком. Сам Ляшко зазначив на «Фейсбуці», що акцію призупинили з міркувань безпеки. «З багатьох джерел знаю про високий рівень терористичної загрози з боку проросійських бойовиків, які з метою дестабілізації ситуації в Україні планують вчинити ряд терористичних атак і провокацій у Києві та великих містах країни. Однією з потенційних цілей є масові заходи, які проводять РПЛ та інші демократичні сили і які є вразливими до терористичних ризиків», — заявив він. «Радикальна партія прийняла важке, але відповідальне рішення достроково згорнути наметове містечко «Тарифного майдану» на час ескалації ситуації на фронті й загрози терористичних актів і перейти до іншої форми протесту. Від сьогодні по всій країні стартує збір підписів проти здирницьких тарифів», — повідомив Ляшко.

Кличко не мер, а волонтер

Переобраний мер Києва Віталій Кличко стверджує, що працює «на громадських засадах» і не отримує на своїй посаді заробітну плату. Про це він розповів в інтерв’ю Deutsche Welle. «Будучи мером Києва, я не женусь за статусом і не ставлю собі завдання заробити грошей. Я заробив у спорті», — каже Кличко. «Я зарплату не отримую. За ці півтора року я не отримав жодної копійки. Я працюю на громадських засадах. Зарплата у мене може бути у перерахунку 300 доларів. Я прийшов в українську політику не заробляти. Всю свою зарплату, будучи депутатом Верховної Ради, я переказував у дитячий будинок. Я працюю як волонтер. І роблю це щиро, від серця», — заявив він. Як відомо, мер Києва Віталій Кличко з результатом 66,5% голосів переміг у другому турі виборів мера столиці.

«Мотор Січ» продовжує працювати на Росію

ПАТ «Мотор Січ» упродовж травня — серпня 2015 року отримало підрядів від Федеральної державної бюджетної установи «Спеціальний льотний загін «Росія» Управління справами президента РФ на суму 6,36 млн. рублів. Відповідна інформація опублікована на офіційному «Порталі закупок» Російської Федерації, пишуть «Наші гроші». Всі замовлення стосуються технічного обслуговування авіадвигунів і допоміжних силових установок, збільшення їх ресурсних показників, технологічного супроводження контрольних екземплярів двигунів. Нагадаємо, ПАТ «Мотор Січ» контролюється народним депутатом України В’ячеславом Богуслаєвим. Останнього разу «Мотор Січ» отримувало замовлення від «СЛЗ «Росія» в лютому 2014 року, про попередні замовлення «Прогресу» на «Порталі закупок» інформації знайти не вдалося. «Спеціальний льотний загін «Росія» займається авіаперевезеннями президента Росії та інших вищих посадових осіб держави.