Як товстун перетинає Америку

04.11.2015
Як товстун перетинає Америку

Ерік Хайтс із дружиною.

Іще недавно 41-річного американця Еріка Хайтса цілком влаштовувало його життя. Байдуже, що пристрасть до їжі й лінощі перетворили його на 257-кілограмового неробу. Ерік втратив роботу, друзів, а торік — і дружину, якій зрештою набридло, що чоловік лежить на дивані й поглинає піцу за піцою, поки вона намагається заробити гроші на сім’ю (й ті самі піци).

Саме розрив із коханою Енджі змусив Хайтса нарешті схаменутися. Він вирішив схуднути, позбутися шкідливих звичок і повернути жінку, вразивши її якимось незвичайним вчинком. І поєднав усі ці наміри в одному, вирушивши на велосипеді в подорож від рідного міста Данвілл, що в штаті Массачусетс, до західного узбережжя США. А це не багато не мало — 4500 кілометрів.

Спершу Еріку довелося багато тренуватися, адже, за його словами, навіть 50 метрів поїздки на велосипеді оберталися сильною задишкою й «бажанням здохнути». Після майже року тренувань, 7 червня 2015-го він нарешті стартував. І станом на сьогодні проїхав уже понад 650 кілометрів. Щоб заробляти гроші на ремонт велосипеда, харчі та інші витрати, Ерік веде блог Fat guy across America («Товстун перетинає Америку»).

Тепер він — зірка. А головне — проект таки вразив 37-річну Енджі, й вона повернулася до чоловіка. Тепер подружжя мандрує разом.

Зараз Хайтс важить 223 кілограми, тобто на 34 менше, ніж на старті. Хороший у нього велосипед...