Ділом, а не словами

04.11.2015
Ділом, а не словами

Свою перевагу над Кличком-молодшим Тайсон Ф’юрі повинен довести на ділі. (з сайта klitschko-brothers.com.)

Останній місяць осені обіцяє шанувальникам боксу цікаву та насичену бійцівську програму. Ціла низка захопливих дуелей має відбутися в листопаді. Головне ж дійство — відкладена зустріч Володимира Кличка та Тайсона Ф’юрі. Попри те, що в Україні досі ніяк не можуть розпродати недешеві квитки на цей бій, левова частка перепусток на 55-тисячну Esprit Arena у Дюссельдорфі розійшлася ще в серпні. Планувалося, що український чемпіон та непереможний британський претендент зустрінуться у жовтні, проте через травму Кличка їхнє побачення довелося відкласти. Зусиллями знаного німецького спеціаліста, який не один рік своєї кар’єри опікувався здоров’ям футболістів «Баварії», Володимир досить швидко залікував травму ахіллового сухожилка й повернувся до активної підготовки.

За словами українця, бій проти Ф’юрі буде чи не найскладнішим у його кар’єрі, адже раніше йому ніколи не доводилося битися з важчим та вищим за себе опонентом. «У Ф’юрі дуже довгі руки і серйозні амбіції. Цей хлопець постійно говорить, що він кращий у світі, тепер він хоче довести це на рингу. Через його стиль та фізичнi данi буде непросто пристосуватися до нього. Думаю, фани нудьгувати точно не будуть», — сказав Кличко-молодший.

Через відтермінування поєдинку впродовж іще одного місяця доведеться слухати вихваляння британця, який уже встиг себе охрестити «сучасним Мухаммедом Алі». «Єдина можливість у Кличка мене перемогти — «піймати» на першій хвилині першого раунду», — наголошує Ф’юрі, котрий не програв ще жодного бою на профі-ринзі. Переважна більшість експертів визнає, що шансів відправити британця в нокаут у Володимира Кличка не так уже й багато. Проте, на їхню думку, перевага, нехай і за очками, все ж буде за українцем. Так, на перемогу володаря поясів IBF, WBA, WBО, IBO букмекери встановили зовсім символічний коефіцієнт — 1,2.

Іще менше шансів на успіх матиме опонент іншого нашого чемпіона — Василя Ломаченка — мексиканець Ромуло Коасіча. Шукаючи суперника для третього захисту пояса WBО у напівлегкій вазі, українець сподівався на зустріч iз знаним кубинцем Гільєрмо Рігондо, проте, в підсумку, зміг домовитися лише зі скромним за здобутками, але досвідченим за кількістю боїв мексиканцем. У свої 24 роки Коасіча вже провів 29 боїв, і лише чотири з них програв. Утім у поєдинку проти Ломаченка букмекери називають Ромуло абсолютним аутсайдером. Коефіцієнт на перемогу Лома — 1,01, тоді як успіх Коасіча оцінюється у співвідношенні 1:34.

«Хочу сказати своїм уболівальникам, щоб вони не засмучувалися моїм вибором суперника. Нині триває війна промоутерів. Але я сподіваюся, що найближчим часом усе налагодиться і у мене будуть достойні опоненти», — наголосив Василь Ломаченко, котрому наразі не випадає битися з потужними суперниками. Хай там як, але український чемпіон продовжує мріяти про матч-реванш з Орландо Салідо, який, нагадаємо, завдав Василю наразі єдиної поразки на профі-ринзі.

Думками про повторне побачення з Володимиром Кличком живе й росіянин Олександр Повєткін. Аби знову зустрітися з мультичемпіоном, «Витязь» готовий приїхати в Київ. Поки ж, повертаючи втрачені позиції в рейтингу після поразки українцеві, Повєткін має довести свою профпридатність у зустрічі з екс-опонентом Кличка, польським велетнем Маріушем Вахом, яка відбудеться сьогодні в Казані.