НОВИНИ ПЛЮС

21.10.2015

Беріть і користуйтеся!

НАК «Нафтогаз України» пропонує газотранспортні потужності для імпорту газу з Європи. «Нафтогаз пропонує компаніям, що бажають імпортувати природний газ з Європи до України словацьким маршрутом, звернутися для обговорення умов використання вільних потужностей», — повідомляє прес-служба НАК. У компанії повідомили, що «Нафтогаз» готовий запропонувати постачальникам гнучкий механізм взаємодії в залежності від обсягів та терміну постачання газу.

А тим часом «Нафтогаз» перерахував ВАТ «Газпром» iще 136 млн. доларів за постачання російського газу в жовтні. За словами глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва, ціна поставок російського газу в четвертому кварталі — 227,36 долара за тисячу кубометрів. Також компанія розрахувалась із «Укргазвидобуванням» за газ, придбаний у видобувного підприємства до 2015 року та в поточному році, сплативши 8,1 млрд. гривень. Утім у самій видобувній компанії зазначають: заборгованість НАК «Нафтогаз України» перед ПАТ «Укргазвидобування» за газ, що був видобутий у літній період, становить 7,6 млрд. гривень.

Кримчани платять дорожче

Україна, як і планувала, підняла на 15% вартість електроенергії, яка поставляється на території окупованого Криму. «Ми підняли ціну до 3,95 рублів за Вт/год у минулому місяці», — сказав міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин. За його словами, на сьогодні Крим у пікові години споживає близько 1 ГВт електроенергії, і припинення поставок енергоресурсу на півострів iз материкової частини України є недоцільним.