НОВИНИ ПЛЮС

25.09.2015

Наступ на «Свободу»

У квартирі свободівця Юрія Сиротюка, затриманого за звинуваченнями в організації масових заворушень 31 серпня під Верховною Радою, вчора відбувся обшук. За словами дружини Сиротюка Юлії Доманецької, слідчі вилучили офіційно зареєстрований мисливський карабін, націоналістичну літературу, комп’ютер i дитячий планшет. Адвокатів Юлії та нардепів-свободівців впустили до квартири тільки після виклику патрульної поліції, яка й перевірила законність обшуку.

Водночас лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що подібні обшуки відбулися у квартирах іще десяти партійців та їхніх прихильників. Зокрема, активістів із Хмельницького — 16-річного Олексія Логвіна та Віктора Бурлика, а також 18-річного Марка Мельничука зі Львова. Також він розповів, що київська «Свобода» отримала лист із міліції з вимогою надати список з адресами та телефонами всіх активістів, які брали участь в акції біля ВРУ 31 серпня. Сам Тягнибок проходить по справі як свідок.

Тим часом з’їзд партії «ВО «Свобода» затвердив список із 120 кандидатів у депутати Київської міської ради, який очолив Юрій Сиротюк. Кандидатом у мери Києва від «Свободи» піде депутат Верховної Ради VII скликання Олександр Мирний.

Добкін живе в чужому будинку?

Набирає обертів скандал навколо імені екс-«губернатора» Харківщини Михайла Добкіна. Як з’ясували журналісти програми «Наші гроші», заміський будинок, який пікетували активісти «Азова», належить не самому народному депутату, а кооперативу його матері. А та свого часу отримала безплатно від міськради землю на його будівництво.

У самого ж Добкіна, за даними декларації, є тільки квартира площею 44 кв. м.

24 грудня 2008 року депутати Харківської міськради передали безплатно у власність ОК «ЖБК «Тріумф» земельну ділянку площею 1,68 га по пров. Тульському в харківському Лісопарку. Загалом на території лісопарку кілька десятків маєтків, спортивні та рекреаційні споруди, частина приватних земельних ділянок ще незабудована. У 2011 році було переоформлено на теперішніх власників — Аллу Добкіну (матір Михайла Добкіна) та на Миколу і Анастасію Боженкiв (дівоче прізвище дружини Добкіна Аліни —саме Боженко).

У 2015 році прокуратура Харківської області подала позов, в якому вимагала визнати рішення про виділення землі недійсним, однак Господарський суд Харківської області його відхилив. Прокуратура подала апеляцію, розгляд якої триває.