НОВИНИ ПЛЮС

09.09.2015

Тягнибок судитиметься з Аваковим

Лідер партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок подав до суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про захист честі та гідності у зв’язку зі звинуваченнями у причетності до подій під Верховною Радою 31 серпня. Нагадаємо, що Аваков поклав відповідальність за загибель нацгвардійців на лідера «Свободи» та його колег, хоча сам Тягнибок зазначає, що проходить у справі лише як свідок.

Натомість двом іншим «свободівцям», Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку, оголошено про підозру у вчиненні злочину. Судове засідання щодо їхньої подальшої долі відбудеться 10 вересня.

Петиція про призначення Саакашвілі Прем’єром набрала 25 тисяч голосів

Народна вимога призначити екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі на місце Арсенія Яценюка, розміщена на офіційному сайті Президента України в розділі «електронні петиції», набрала 25 тисяч голосів, потрібні для передачі на розгляд Петрові Порошенку. Щоб набрати такий результат, знадобилося лише тиждень. Наразі ця петиція займає третє за популярністю місце слідом за прийняттям Закону про право громадянина на особистий захист та скасуванням розмитнення й акцизного податку на імпорт авто.

Утiм навряд чи цей документ матиме якісь політичні наслідки, адже, за законом, Президент може лише подати на розгляд парламенту кандидатуру Прем’єра, а рішення приймає коаліція і парламент. Наразі ж у Михаїла Саакашвілі навряд чи знайдеться достатньо прихильників, готових за нього проголосувати. Натомість ризик остаточного розвалу коаліції очевидний.