Палиця замахнувся

09.09.2015

Найбільшою інтригою нинішніх місцевих виборів у Луцьку залишалося питання: у який спосіб захоче в’їхати на білому коні переможця у рідне місто відомий бізнесмен, а в недавньому минулому голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця? Про те, що він давно підготував тут свого намісника, а саме голову свого благодійного фонду «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка, місцевий політикум знав. Але після того як Палицю попросили з Одеси, дехто припускав, що Ігор Петрович сам захоче сісти у крісло луцького міського голови. Хоча, з іншого боку, навіщо йому цей головний біль?

Після смерті у серпнi народного депутата Ігоря Єремєєва, який тричі обирався до Верховної Ради у поліських районах Маневицького округу №23, розклад сил в області суттєво змінився. Стало ясно, що соратник Ігоря Коломойського спробує взяти реванш не лише у місті, а й в області.

І ось на прес-конференції Ігор Палиця озвучив план дій, хоч він і не став несподіванкою. Як і передбачалося, головними суперниками у боротьбі за крісло міського голови Луцька будуть нині діючий голова Микола Романюк, якого називали людиною Єремєєва, та керівник благодійного фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк. Намірами вдихнути в місто молоду кров пояснив Палиця цю свою креатуру. Під час останніх виборів до Верховної Ради в Луцьку йому не вдалося вибороти мандат для своєї кандидатки, отож реванш на цих виборах його команда спробує взяти будь-що. Тим паче що благодійний фонд постійно працював у місті, і зараз активно відкриваються нові спортивні майданчики у дворах, проводяться благочинні акції.

Сам же Ігор Палиця заявив, що він на 90 відсотків готовий повернутися до Верховної Ради як депутат і спробує зробити це на окрузі Єремєєва, де будуть проходити довибори. І навіть свій благодійний фонд пообіцяв перейменувати, щоб працював він не лише у Луцьку, а в усій області. Деякий час, щоправда, він вагався, наскільки моральним буде цей його крок, але відважився повернутися в політику саме з поліської глибинки, де авторитет і рейтинг у покійного Ігоря Єремєєва був дуже високий. Чи вдасться здобути симпатії його електорату людині з команди Коломойського, з яким у покійного стосунки, м’яко кажучи, не склалися, — ще одна інтрига нинішньої політичної осені на Волині.