Москва недружня

08.09.2015

Найбільш недружнім до туристів містом у світі виявилася Москва. Такими є результати найсвіжішого рейтингу, оприлюдненого днями журналом для мандрівників Travel+Leisure. Відповідні списки видання укладає щороку за підсумками опитування мандрівників з усіх куточків світу. У 2015-му було опитано понад 200 тисяч респондентів, які обрали тридцятку найгірших із загалом 266 привабливих для туристів міст планети.

Як сказано в поясненні до рейтингу, свої низькі бали столиця Росії здобула через небажання москвичів допомагати і неприязне ставлення до гостей міста, а також нестачу пристойних ресторанів та проблеми з громадським транспортом.

Друге та третє місце в списку найбільш недружніх міст посіли одна з гральних столиць США Атлантік-Сіті та другий після Москви політичний і культурний центр Росії — Санкт-Петербург. Також до десятки найгірших увійшли Марсель, Лос-Анджелес, Нью-Йорк, Філадельфія, Балтимор, Лас-Вегас та Канн.

А напередодні «поганого» журнал Travel+Leisure оприлюднив «хороший» рейтинг — найбільш дружніх і гостинних до туристів населених пунктів. Очолив його шотландський Голуей, мешканці якого заслужили любов мандрівників гостинністю та почуттям гумору. До першої трійки ввійшли також американський Чарльстон і столиця Ірландії — Дублін.