НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2015

Учора депутати «пропрацювали» 15 хвилин

У перший день вересня хвилиною мовчання за загиблими 31 серпня нацгвардійцями відкрилася третя сесія Верховної Ради восьмого скликання. «Усі причетні до цього теракту мають понести жорстку відповідальність, в тому числі й політичну відповідальність, бо це вже не дешевий популізм, якщо за нього доводиться платити кров’ю», — наголосив спікер парламенту Володимир Гройсман і закликав депутатів прийняти спільну заяву щодо подій під Верховною Радою. Після цього засідання Верховної Ради було оголошене закритим.

Саме засідання розпочалося по обіді — зранку в будівлі парламенту шукали вибухівку. За даними речниці столичної МВС, повідомлення про мінування надійшло о 9:21, інформація внесена до журналу єдиного обліку Печерського райуправління міліції. Втім, як і у більшості випадків, вибухівки ніхто не знайшов.

Ляшко пішов у опозицію

Фракція Радикальної партії оголосила про вихід із парламентської коаліції і перехід в опозицію до чинної влади, повідомив журналістам лідер Радикальної партії й керівник однойменної фракції Олег Ляшко. За його словами, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні провладні фракції об’єдналися з Опозиційним блоком, а також «представниками олігархічних груп», що є для нього неприйнятним.

Слідом за своїм лідером про свою відставку оголосив і віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський, який обійняв цю посаду за квотою Радикальної партії. «Рішення фракції Радикальної партії про вихід з коаліції було прийнято одноголосно... як результат, Радикальна партія не може мати свого представника в уряді. Це означає для мене — моя заява про складення повноважень віце-прем’єр-міністра», — заявив Вощевський.