Премія для президентів

02.09.2015
Премія для президентів

Виступ Тейлор Свіфт (ліворуч) і Нікі Мінаж.

У Лос-Анджелесі відбулася одна з головних музичних подій року — церемонія вручення премій MTV Video Music Awards. Вийшовши на «червону доріжку» після літніх відпусток, зірки шоу-бізнесу охоче демонстрували публіці свою ледь прикриту одягом засмагу й багато жартували.

Репер Каньє Уест, якого супроводжувала вагітна дружина Кім Кардаш’ян у відвертій сукні кольору бронзи з тонкого шовку, несподівано оголосив, що збирається балотуватися в президенти. Щоправда, не на нинішніх виборах, які відбудуться за кілька місяців, а через п’ять років — у 2020-му. Таку заяву Каньє, визнавши, що «трохи дечого курнув», зробив зі сцени, після того як отримав спеціальну премію імені Майкла Джексона з рук найпопулярнішої нині американської кантрі-співачки Тейлор Свіфт.

Сама Свіфт очікувано стала головною тріумфаторкою церемонії. Їй дісталася не лише головна нагорода — «Відео року», а й статуетки в категоріях «Найкращий жіночий відеокліп» та «Найкраще поп-відео». Головну відзнаку Тейлор отримала за кліп на пісню Bad Blood («Погана кров»), яку виконала разом із репером Кендріком Ламаром. До слова, цей кліп, знятий у жанрі фантастичного бойовика, багато шанувальників співачки розкритикували за незвичний для неї жорсткий стиль, зі сценами бійок та насильства. Інші дві премії для Свіфт завоювала композиція Blank Space.

Найкращим чоловічим відео була визнана спільна робота Марка Ронсона та Бруно Марса Uptown Funk. «Рок-відео року» став кліп на композицію Uma Thurman гурту Fall Out Boy, а у відповідній хіп-хоп-номінації перемогу здобула Anaconda Нікі Мінаж.

Також варто відзначити переможця в номінації «Відеокліп із найкращими візуальними ефектами». Цю нагороду здобув ролик на пісню Where Are You Now у виконанні Skillex, Diplo та Джастіна Бібера. Для нас він цікавий тим, що над ним (як і ще трьома кліпами, що претендували на премію), працювала українська компанія GloriaFX. У зйомках також було задіяно українську авіацію.