Життя на рейках

26.08.2015

Зазвичай, приїхавши в пункт призначення, пасажири намагаються якомога швидше вийти з потяга, аби вирушити туди, куди їм треба чи додому. Але німецька студентка Леоні Мюллер сприймає поїзди інакше. У них вона ВЖЕ вдома, оскільки вирішила проміняти орендоване житло на життя «на колесах», пише «Німецька хвиля».

Наприкінці квітня Леоні після сварки розпрощалася зі своїм орендодавцем. І замість того, щоб зняти нову квартиру, купила абонемент, що протягом року дозволяє мандрувати на будь-якому поїзді всією Німеччиною. Завдяки цьому дівчина в місяць економить на житлі близько 70 євро (за оренду квартири довелося б платити щонайменше 450, а мандри поїздами обходяться у 379 євро).

За словами 23-річної студентки, економія — не єдине, що спонукало її на такий дивний експеримент. «Я хочу надихнути людей, показати їм, що є значно більше можливостей, ніж нам здається», — каже Мюллер. Окрім того, новий досвід допомагає їй у написанні дипломної роботи з журналістики.

На особистому житті «переселення» в поїзди також відобразилося позитивно. Хлопець Леоні живе в Кельні, а сама вона досі мешкала в Тюбінгені, де навчається. Тепер, коли в будь-який момент дівчина може сісти в поїзд і приїхати до коханого, вони бачаться значно частіше. Із мамою в Берліні — та сама історія.

У рідних та близьких людей мандрівниця може й поспати з комфортом. Адже потяги в Німечинні — із сидячими місцями, тож особливо там не виспишся. А от мити голову у вагонних туалетах Леоні, за її словами, вже цілком призвичаїлася.