Без права на розкачку

26.08.2015
Без права на розкачку

Попри поразку господарям, українські баскетболісти стали переможцями Міжнародного турніру в Словенії. (з сайта ukrbasket.net.)

Коли кілька тижнів тому, готуючись до чемпіонату Європи, українські баскетболісти розпочали грати контрольні поєдинки, їхні результати дуже слабо кореспондувалися із заявами очільника збірної Євгена Мурзіна про те, що нова команда буде не гіршою за попередню, котра, нагадаємо, під проводом американця Майка Фрателло на попередньому Євробаскеті посіла сенсаційно високе шосте місце. Після нещодавніх болісних поразок французам, коли наші хлопці програвали чинним чемпіонам континенту більше 30 очок, й справді важко вірилося у «світле майбутнє». Однак наставнику «синьо-жовтих» дуже швидко вдалося провести роботу над помилками й на Міжнародному турнірі в Словенії, де змагалися чотири колективи з «топ-10» попереднього Євро, наші збірники продемонстрували зовсім іншу гру.

Щоправда, й тут не обійшлося без «холодного душу» — стартовий поєдинок підопічні Мурзіна програли господарям (60:66), хоча після трьох чвертей і вели перед. Утім надалі «синьо-жовті» вже не «гальмували». Спочатку Фесенко й К° вирвали перемогу в італійців — 77:75, після чого «розібралися» з фінами — 75:70. Напевно, зайве говорити, що головними дійовими особами в оновленій синьо-жовтій команді є пара гравців, яка добре знайома з американським баскетболом — екс-гравець клубу НБА «Юта джаз» Кирило Фесенко та уродженець США з українським паспортом Джером Рендл.