«Поклали» росіян у «комбайні»

21.08.2015
«Поклали» росіян у «комбайні»

На найвищій сходинці континентального п’єдесталу — Юрій Федечко та Дмитро Кирпулянський — переможці чоловічої естафети.

Коли минулого тижня новоспечений чемпіон світу з сучасного п’ятиборства Павло Тимощенко прийшов до НОКу на милицях на церемонію нагородження кращого спортсмена липня, стало зрозуміло, що на європейській першості, яка на поточному тижні проходить у Великій Британії, нашій чоловічій збірній доведеться обійтися без свого лідера. Утім, як виявилося, і без травмованого Тимощенка синьо-жовта команда є грізною силою.

На ЧЄ-2015 український тандем у складі донеччанина Дмитра Кирпулянського та львів’янина Юрія Федечка здивував багатьох, доволі несподівано вигравши «золото» в чоловічій естафеті. «Нам вдалося показати свій найкращий результат, тому ми й стали першими. Добре пройшли плавання, виграли фехтування й показали хороший результат у конкурі», — відзначив досвідчений та іменитий 30-річний ветеран збірної Кирпулянський.

Для його партнера по дуету, 25-річного Федечка, сходження на континентальний п’єдестал — це перший гучний успіх у кар’єрі. Власне, завдяки саме його потужному фінішному ривку в останньому виді змагань — «комбайні» (стрільба та біг) «синьо-жовтим», у підсумку, вдалося назбирати «золоту» суму балів, випередивши в боротьбі за чільну позицію російських опонентів. «Стріляти було дуже важко, але біг я добре. Знав, якщо це я зроблю добре, ми станемо переможцями», — розповів Юрко. Цікаво, що проблеми зі стрільбою, якій, до слова, неабияк заважала злива, взагалі відкинули за межі призової трійки дует із Росії, котрий перед заключним етапом очолював табель про ранги. Тож слідом за українською командою в підсумковому протоколі чоловічої естафети розташувалися угорський та італійський дуети.

Додамо, що в жіночій естафеті, як і змішаній, українські повпреди участі не брали.