НОВИНИ ПЛЮС

12.08.2015

Харчуванням української армії завідує «Юра Єнакіївський»?

Міністерство оборони України 30 липня уклало угоди на послуги харчування солдатів до кінця серпня на загальну суму 136,37 млн. гривень. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», передають «Наші гроші». Угоди укладено з постачальниками, які й раніше годували солдатів. Це ТОВ «Геус-Груп» — 84,08 млн. гривень, ТОВ «Укрпродакорд ОР» — 38,40 млн. гривень та ТОВ «Авіка» — 13,89 млн. гривень. Інші фірми на переговори не запрошували. «Геус-груп» одеського бізнесмена Аркадія Генкіна лише цього року почало отримувати державні підряди. Компанія зайняла нішу замість ТОВ «Адмет груп», пов’язаного з оточенням екс-нардепа Юрія Іванющенка. Фірми мають офіси в одному бізнес-центрі, від них до Міноборони ходять одні й ті самі представники. «Адмет» кілька років входило до пулу харчувальників армії, сформованого ще за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля.

В БПП покликали колишнього «регіонала»

Депутат Київради Вадим Столар очолив київський міський штаб «Блоку Петра Порошенка-Солідарність». Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на свої джерела. «Кандидатуру Столара погоджено. Він займатиметься мажоритарниками, партією і Віталієм Кличком як кандидатом у мери Києва. Офіційно ж штаб очолить Олег Гаряга (голова Шевченківської райорганізації УДАРу. — УП) але він буде «весільним генералом». Реально керуватиме Столар», — каже джерело. До того ж Столар виступає одним iз переговорників щодо злиття між БПП і «УДАРом» напередодні місцевих виборів. Як відомо, у 2006 році Вадим Столар пройшов до Київської облради за списком «Нашої України». У 2010 році став нардепом від Партії регіонів, однак у серпні 2012 року вийшов iз партії. З 2014 року є депутатом Київради, позафракційний. Столар причетний до низки скандальних забудов, до того ж його пов’язують і з аферою «Еліта-Центру», повідомляють «Наші гроші».

З корупцією боротимуться з 1 жовтня

Повноцінну роботу новостворене Національне антикорупційне бюро розпочне вже з 1 жовтня, повідомив його директор Артем Ситник під час свого першого планового звіту за квітень — серпень 2015 року. «25 серпня починається тренування перших детективів, і з 1 жовтня ми будемо готові стати до роботи», — сказав він. При цьому керівник НАБ висловив занепокоєння, що до цього часу може не бути створено спеціальної антикорупційної прокуратури, яка здійснюватиме нагляд за проведенням досудового розслідування детективами НАБ. На сьогоднішній день до складу Національного антикорупційного бюро вже обрано 15 працівників. Щодо трьох іще триває перевірка, а щодо семи оголошено повторний конкурс.Загалом же до конкурсу на посаду детектива НАБ було допущено 2,5 тисячі претендентів. З них до другого етапу конкурсу було допущено 980, а до третього — 221. Минулого тижня закінчився останній етап конкурсу — співбесіда.

Наляканий Янукович не прийшов по повістку

Замість екс-Президента України Віктора Януковича по повістку в Генпрокуратуру прийшов його адвокат Віталій Сердюк. Янукович мав з’явитися для вручення повістки, оприлюдненої в «Урядовому кур’єрі», але Сердюк заявив, що його клієнт «боїться за своє життя». За словами Сердюка, Янукович уже оскаржив процедуру заочного суду, тож незабаром відбудеться розгляд цього питання в апеляційному суді. Нагадаємо, що 27 липня Печерський райсуд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича, який переховується у Росії з кінця лютого 2014 року. 28 липня адвокати екс-Президента заявили, що Янукович зголосився свідчити у своїй справі у режимі відеоконференції, але Генпрокуратура нібито не погоджується на такий формат, Генеральна прокуратура веде кримінальне провадження про узурпацію влади колишнім очільником України Віктором Януковичем. ГПУ також долучила до свого слідства і матеріали, надані Службою безпеки.