Після ПАР — залік не здала

07.08.2015
Після ПАР — залік не здала

Розподіл медалей чемпіонату світу-2015 проходить без участі наших плавців. (з сайта kazan2015.com.)

Радикально змінивши систему підготовки спортсменів в області високих досягнень, новий президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський, напевно, з подвійними емоціями вчора святкував свій день народження. Думається, йому, як головній особі у вітчизняному плаванні, найбільше хотілося на святковий стіл отримати медальний подарунок із Казані. У програмі змагального дня, розписаній на 6 серпня, передостаннім фіналом стояв заплив на 50 м на спині у жінок, де Україна цілком реально могла розраховувати на успіх. Як відомо, цей вид плавання — улюблена справа нашої «золотої рибки» Дарини Зевіної. Проте серед числа призерок «мундіалю» талановитої киянки не було. Власне Даша взагалі не пробилася до фіналу 50-метрівки, припинивши свої виступи ще на стадії відбіркових запливів (28-й час).

Кількома днями раніше Зевіна пропливла і повз головний старт на стометрівці, хоча ця дистанція вважається для неї більш комфортною. У цьому виді програми 21-річна киянка також обмежилася участю в кваліфікації, де показала лише 32-й результат. Вочевидь не до цього впродовж останніх років готував плавчиху її батько та тренер Юрій Зевін. Без сумніву, значно іншої швидкості очікували від спортсменки й у федерації, де, нагадаємо, вважають Зевіну, як і Андрія Говорова, головним кандидатом від українського плавання на здобуття олімпійських нагород у Ріо-де-Жанейро-2016.

У порівнянні з чемпіонатом світу-2013, де на 100-метрівці киянка показала підсумковий сьомий результат, Зевіна відчутно здала. Якщо в Барселоні вона виплила з хвилини (59,90 сек), то казанську стометрівку вона долала значно довше — 1.01,68.

Шанс на сатисфакцію буде у Даші ще сьогодні, коли пройдуть відбіркові запливи на 200-метрівці, от тільки здається, що в Казані їй уже нічого не світить. Можливо, з підготовкою, яка, до речі, проходила в ПАР під керівництвом наставника іменитого Чада ле Кло — Грема Хілла, — щось пішло не так, а можливо, дівчина не змогла реакліматизуватися після тривалого перебування в Південній півкулі.