Майже академік

29.07.2015
Майже академік

Емінем.

Незважаючи на те, що в мові існують сотні тисяч слів, у повсякденному спілкуванні більшість із нас використовує лише дуже невелику їх частину. Словниковий запас залежить від освіченості людини — зрозуміло, що в академіка він багатший, ніж у слюсаря. А інтернет-сайт Musicmixmatch вирішив підрахувати, хто за цим показником є найбільшим інтелектуалом серед музикантів.

У відповідне дослідження було включено 93 найпопулярніших за кількістю проданих альбомів артистів і колективів в історії музики. Рахували тільки англомовні твори. І найбільшим з усіх виявився лексикон білого репера Емінема — аж 8810 слів. Цікаво, що наступні три місця також посіли репери — Джей Зі (6899 слів), Тупак Шакур (6569) і Каньє Уест (5069). Що, втім, і не дивно, адже за відсутності мелодики виконавці репу та хіп-хопу просто змушені привертати увагу публіки передусім словами.

А вже на п’ятому місці опинився «звичайний» співак — Боб Ділан. Словниковий запас його пісень налічує 4883 слова. Шосту сходинку посів гурт «Блек айд піз», а для решти учасників топ-10 «найкрасномовніших» зірок англійська мова взагалі не є рідною — Хуліо Іглесіас, Андреа Бочеллі, гурт Bz та Селін Діон.

До слова, легендарний рок-гурт «Бітлз» із мізерним лексиконом із 1872 слів опинився лише на 76-му місці.