Один у полі — не воїн

07.07.2015

Для геніального аргентинця Ліонеля Мессі клубна кар’єра в «Барселоні» проходить неймовірно вдало. Захищаючи кольори «гранатово-синіх», Малюк виграв не тільки всі можливі командні трофеї, а й спромігся зібрати потужну персональну колекцію з чотирьох «Золотих м’ячів», що не вдавалося раніше зробити жодному в світі футболістові. Натомість у біло-блакитній футболці національної збірної Лео не щастить. На чемпіонаті світу 2014 року аргентинці зупинилися за крок від планетарного «золота». Аналогічна оказія сталася з «альбі-селесті» й на цьогорічному континентальному форумі, де Мессі та К° обмежилися статусом віце-чемпіонів.

Примітно, що в обох програних фіналах потужній аргентинській збірній не вдалося забити жодного м’яча. Якщо рік тому «біло-блакитні» програли вирішальний матч ЧС у додатковий час, то з титулом переможця Копа Америки-2015 пiдопiчнi Херардо Мартiно попрощалися в серії післяматчевих пенальті, в якій вони спромоглися здійснити лише один влучний удар, що належить... авжеж Мессі. Водночас їхні опоненти, господарі турніру — чилійці, бездоганно реалізували всі свої спроби, вигравши почесний трофей уперше в історії.

«Ми були сильнішими за Аргентину й справедливо перемогли. Чилійська збірна провела прекрасний матч і могла виграти його ще в основний час. Вітаю хлопців, які прекрасно налаштувалися на цю зустріч і продемонстрували такий відчайдушний футбол», — заявив головний тренер тріумфаторів Хорхе Сампаолі.

А ось Мессi... вiдмовився вiд призу найкращому футболiстовi турнiру. Спроби його вмовити затримали церемонiю нагородження на 10 хвилин. Загалом на Копа-2

ТАБЛО

Кубок Америки (Чилі). Фінал. Чилі — Аргентина — 0:0 (по пен. — 4:1).

Матч за 3-тє місце. Перу — Парагвай — 2:0.

015 Лео забив один гол i вiддав три голевi паси.