Дорога пасажирка

19.06.2015
Дорога пасажирка

Дженніфер Лоуренс.

Для прихильників жанру науково-фантастичного кіно є добра новина. У вересні нарешті розпочнуться зйомки багатостраждальної космічної драми «Пасажири», які вже кілька разів переносили й відкладали. У результаті проект не лише змінив «обличчя» — замість Кіану Рівза й Рейчел Макадамс, як планувалося раніше, головні ролі виконають Дженніфер Лоуренс і Кріс Пратт, — а й перейшов у іншу «вагову категорію».

Уперше про проект за сценарієм Джона Спейтса заговорили 2014 року. Тоді запланований бюджет стрічки обмежувався 25 мільйонами доларів. Але після успіху ефектних «Гравітації» та «Інтерстеллара» знімати стрічку про космос із мінімумом спецефектів було б заздалегідь провальною ідеєю. Та й така касова актриса, як «оскароносна» Дженніфер Лоуренс, потребує значно більших фінансових вливань. Власне, її гонорар становитиме 20 мільйонів доларів. Але й цього для такої зірки мало, тому, щоб умовити Джен погодитися на зйомки, продюсери пообіцяли їй ще й 30 відсотків прибутку з прокату в разі успіху фільму.

Цікаво, що коли торік хакерам удалося зламати пошту співробітників кіностудії «Соні», вони виявили, що Лоуренс отримує значно менше грошей, ніж її колеги-чоловіки Бредлі Купер та Крістіан Бейл. Але тепер гендерну несправедливість «виправили»: Кріс Пратт за головну роль у «Пасажирах» отримає «лише» 12 мільйонів.

Режисером науково-фантастичної драми стане Мортен Тільдум. В основі сюжету — історія про те, як на космічному кораблі, що перевозить колоністів на віддалену планету, через збій у програмі на 90 років раніше призначеного часу виходить із гіперсну головний герой. Зрозумівши, що йому доведеться провести все життя в самотності й померти ще до того, як корабель наблизиться до кінцевої мети, чоловік набирається сміливості і наважується розбудити прекрасну незнайомку.