То був не звір

17.06.2015

У Смілянському районі на Черкащині під час незаконного полювання один iз мисливців випадково застрелив іншого, а потім пустив кулю в лоба собі.

«З інформацією про те, що зник 34-річний житель одного з сіл Смілянського району, до міліції звернулися рідні чоловіка. Вони повідомили, що той пішов на полювання і не повернувся», — розповідають «УМ» у прес-службі черкаської обласної міліції. Правоохоронці, після отримання цієї тривожної інформації, взялися за термінові пошуки зниклої людини. Але той ніби крізь землю провалився. Та вже за кілька годин розшукових заходів міліція змогла знайти зачіпку, яка й допомогла розкрутити цей кримінальний злочин.

На одній із доріг оперативники виявили припаркований автомобіль. Коли вони заглянули у салон, то побачили жахливу картину — там лежало тіло вбитого чоловіка. Поруч була мисливська рушниця і передсмертна записка. У ній власник авто зізнавався у скоєнні тяжкого злочину. Саме з тієї записки правоохоронці й змогли дізнатися про долю 34-річного мисливця, якого розшукували родичі.

Як з’ясувалося, власник автомобіля теж був мисливцем. Він написав, що під час нічного полювання в лісі випадково застрелив іншого мисливця. Почув підозрілий шурхіт і подумав, що натрапив на дикого звіра.

«Оскільки чоловік сидів, мисливець сприйняв його за кабана та двічі вистрелив. Коли підійшов ближче — зрозумів, що вбив людину. Аби приховати вбивство — закопав тіло чоловіка», — говорять у черкаській міліції. Та скоєне так мучило його, що він наклав на себе руки у власному авто.

Цілий день міліціонери шукали місце поховання і лише надвечір їм це вдалося.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії та встановлюють усі обставини вбивства на полюванні.