ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

17.06.2015

Тренерський місток

«Мілан» учора звільнив Філіппо Індзагі й оголосив ім’я нового головного тренера. Ним став Сініша Міхайлович. Контракт із сербським фахівцем розрахований на два роки.

46-річний Міхайлович починав свою тренерську кар’єру в «Інтері» асистентом Роберто Манчіні. В «Інтері» — непримиренному супернику «Мілана» — зірковий серб виступав і як гравець. Як головний тренер Сініша працював із «Болоньєю», «Катанією», «Фіорентиною», «Сампдорією», а також зі збірною «Сербії».

* * *

Мауріціо Саррі, який у минулому сезоні працював у «Емполі», призначений на пост головного тренера «Наполі». Нагадаємо, екс-наставник «Наполі» Рафаель Бенітес надалі працюватиме в «Реалі».

Єврокубки

УЄФА дозволить «Ворсклі» проводити домашні матчі Ліги Європи на рідному стадіоні в Полтаві. Інспекція УЄФА закінчилася позитивним результатом для українського клубу. Цю інформацію підтвердив Tribuna.com спортивний директор «Ворскли» Геннадій Слюсарєв. Офіційно УЄФА оголосить про позитивне рішення пізніше. При цьому Дніпропетровську можуть знову відмовити в проведенні єврокубкових матчів — рішення досі не прийнято, очікується додаткова інспекція УЄФА.

Нагадаємо, що попередньо дозвіл на єврокубки мають лише Київ і Львів.

Трансфери

Із «Зорі» пішли два захисники. Максим Білий продовжить кар’єру в «Гайдуку», де вже виступають українці Артем Мілевський та Артем Радченко, а син головного тренера луганчан Віталій Вернидуб підписав контракт з азербайджанською «Габалаою», яку тренує Роман Григорчук.

Нападник Руслан Фомін, погравши після «Чорноморця» в «Габалі», перейшов у казахський «Атирау».

* * *

Форвард збірної України та донецького «Шахтаря» Пилип Будківський відправиться на збори з російським «Амкаром». Про це інформує офіційний сайт пермського клубу. Нагадаємо, в минулому сезоні Будківський грав в оренді в луганській «Зорі» і в чемпіонаті України забив дев’ять голів.

Південна Америка

Копа Америка. 2-й тур. Група A. Еквадор — Болівія — 2:3, Чилі — Мексика — 3:3.

Жінки

Чемпіонат світу (Канада). 3-й тур.

Група А. Голландія — Канада — 1:1, Китай — Н. Зеландія — 2:2.

Підсумкове становище: Канада — 5, Голландія, Китай — 4, Н. Зеландія — 2.

Група B. Таїланд — Німеччина — 0:4, Кот-д’Івуар — Норвегія — 1:3.

Підсумкове становище: Німеччина — 7, Норвегія — 7, Таїланд — 3, Кот-д’Івуар — 0.